Broadway noemt Joop van den Ende's musical Sister Act verrassend

Persbericht van Stage Entertainment

Persbericht

Broadway noemt Joop van den Ende's musical Sister Act verrassend

New York, 21 april 2011

Joop van den Ende, jongste telg uit een katholiek Amsterdams gezin, kreeg vandaag de zegen van de Amerikaanse critici met de vrolijkstemmende kloostermusical Sister Act, naar de gelijknamige film met Whoopi Goldberg. Wat 18 jaar eerder niet lukte met de eigen musicalversie van het Franse toneelstuk Cyrano, is nu een feit. Samen met Whoopi Goldberg nam Joop van den Ende op het toneel van het Broadway Theatre vanavond het staande slotapplaus in ontvangst. De recensent van The Wall Street Journal erkende in zijn krant dat hij nogal sceptisch het theater inging, maar zich had laten bekeren door de Philadelphia Sound van componist Alan Menken en songtekstschrijver Glenn Slater. The New York Times oordeelde treffend dat 'All's right in the kingdom of musical comedy.'
En Broadway.com schreef: 'What's the fastest way to get to heaven? See the red-hot Sister Act!'

De 69-jarige Joop van den Ende is, na eerdere Tony Awards en een periode van afwezigheid, sterker dan ooit, terug op Broadway waar hij haast vanzelfsprekend samenwerkt met hele grote namen uit de internationale theaterwereld waaronder Whoopi Goldberg, Jerry Zaks (regie), Alan Menken (componist) en Anthony van Laast (choreografie).

Henk Kivits (CEO): 'Met de goede ontvangst op Broadway start ook de internationale roll out. Er staan vanaf dit najaar meer Sister Acts op het programma, te beginnen met een toerende productie voor Groot Britannië, een productie bij de Vereinigte Bühnen in Wenen en een in ons eigen theater in Milaan. Het is voor het eerst in het 12-jarig bestaan van Stage Entertainment dat producenten van Canada tot Australië, Mexico, Korea en Japan ons benaderen voor een van onze eigen musicals. Ja, ik durf te zeggen dat me dat, om in de sfeer te blijven, een hemels gevoel geeft en dit is natuurlijk een fantastische erkenning voor alles wat Joop met zijn onnavolgbare gedrevenheid in het theater heeft bereikt.'

De Stage Entertainment musical Sister Act ging gisteravond in première in het Broadway Theatre, nadat de serie try outs vanaf eind maart al voor een goed werkende mond tot mond reclame had gezorgd. Op het moment van de première waren een indrukwekkende 115.441 tickets kaarten voor de show verkocht.

Zie ook www.sisteractthemusical.com en www.stage-entertainment.com.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.sisteractthemusical.com



Razende Robot Reporter