InCTformatie 2011: het congres voor uitgevers
Meer dan 20 topsprekers praten branche bij over ontwikkelingen
BUSSUM, 20110321 -- Op 20 april 2011 organiseert InCT, platform innovatief uitgeven, voor de zesde maal haar voorjaarscongres InCTformatie. Tijdens dit congres zijn er meer dan 20 sprekers die alle relevante ontwikkelingen voor de uitgeefbranche de revue zullen laten passeren zoals apps, e-reading en digitale verdienmodellen. Ook de andere partijen in de keten van uitgeven, zoals auteurs en boekhandel, zullen aan het woord komen. Voor uitgevers die bij willen blijven een onmisbaar event. Het congres is verdeeld in een plenair gedeelte en in een gedeelte met parallelsessies waarbij de bezoeker zijn eigen programma kan samenstellen.
Het programma: plenair
Speciale opening keynote: het congres zal worden geopend door Cornelis Smaal van PwC Nederland die de waarde van uitgeverijen zal bespreken. Wat is een uitgeverij waard, waar zit de waarde en hoe kan de waarde verhoogd worden.
Daarnaast zullen in het plenaire gedeelte onder meer de volgende sprekers te horen zijn: Jaap van Loon, directeur ThiemeMeulenhoff en voorzitter van de Groep Educatieve Uitgevers van het NUV, zal de toekomst van educatief uitgeven belichten, Eric Ariëns van Sanoma Uitgevers laat zijn licht schijnen over tabletpublishing.
Het live interview: terugkerend element in het plenaire gedeelte is het live interview direct na de lunch. Dit jaar zal Dick Anbeek, boekhandelaar in Zeeland en bestuurslid van de KBb, het vuur aan de schenen gelegd worden door dagvoorzitter Ronnie Overgoor met als insteek: is het nog leuk boekhandelaar te zijn in 2011?
De afsluiting wordt dit jaar verzorgd door Spencer Kelly, bekend van technologie programma’s voor de BBC en Channel 4. Hij zal de ontwikkelingen in techniek die voor uitgevers relevant zijn op aangenaam Britse wijze presenteren.
Het programma: de sessies
In de sessies spreken onder andere Suzanne Buis, de eerste auteur die via TenPages een boek publiceerde, Dennis Mikkelsen over tijdschriften publiceren via apps, Sak van de Boom over ontwikkelen in customer media, Joris van Lierop over geld verdienen met nieuws, Karel Kolb over contentmarketing en Natasja Oosterloo over het nieuwe lezen.
Daarnaast zijn er nog lezingen over crossmediale uitgeefconcepten, waarom special interest de toekomst heeft, de nieuwste gadgets, ontwikkelingen op het gebied van e-reading en een praktijkvoorbeeld van augmented reality.
Het complete programma is te vinden op http://www.inctformatie.nl.
De InCT-Innovatiemeter
Tijdens InCTformatie 2011 worden voor de vierde keer als vast onderdeel de resultaten van de InCT-Innovatiemeter gepresenteerd. De InCT-Innovatiemeter is een samenwerking tussen InCT en MediaTest en onderzoekt ieder jaar hoe de uitgeefbranche zelf denkt over de stand van zaken rondom innovatie, zowel binnen het eigen bedrijf als binnen de branche als geheel.
Het onderzoek komt dit jaar mede tot stand middels een bijdrage van het Stimuleringsfonds voor de Pers
Het InCT Jaarboek: Uitgeven 2011
Naast de InCT-Innovatiemeter wordt ook het InCT jaarboek, Uitgeven 2011, op InCTformatie gepresenteerd. Het jaarboek bevat interviews door de redacteuren van InCT (‘de keuze van de redactie’), en een groot aantal artikelen die geschreven zijn door mensen werkzaam in de uitgeefbranche. Daarmee is het InCT jaarboek een boek ‘voor het vak, door het vak’.
Natuurlijk bevat het jaarboek ook de volledige rapportage van de InCT Innovatiemeter.
Meer informatie
InCTformatie 2011 vindt plaats op donderdag 20 april in Spant! te Bussum. Meer informatie en aanmelden via de nieuwe website: www.inctformatie.nl.
Over InCT
InCT (spreek uit als ‘inkt’) is al negen jaar hét toonaangevende merk op het gebied van innovatie bij uitgevers van boeken, tijdschriften, kranten en multimedia. Het portfolio van InCT bestaat uit een tweemaandelijks magazine, een dagelijks bijgewerkte website (www.inct.nl), een weblog, een online netwerk, een wekelijkse nieuwsbrief, twee bijzonder succesvolle evenementen, boekpublicaties en workshops/opleidingen.