KRO

KRO Puberruil Z@pp: Vrolijke Esmee ruilt met creatieve Jess

Uitzenddatum: 14/09/2011

De stoere Jess uit het Zaanse Krommenie ruilt in KRO Puberruil Z@pp (16.50 uur op Nederland 3) met de stadse Esmee uit Rotterdam.

Esmee van 12 is een vrolijke en lieve meid, die samen met haar moeder en broer aan een dijkje in Krimpen aan den IJssel woont, vlakbij Rotterdam. Het is een klein maar heel sfeervol huis. Esmee heeft een groot deel van de inrichting voor haar rekening genomen, ze wil later namelijk graag interieurarchitect worden. De vader van Esmee is 4 jaar geleden plotseling overleden, hier heeft ze het soms nog best moeilijk mee. Esmee gaat elke dag per fiets en ferry naar het gymnasium in Rotterdam. Hier wordt veel gegiecheld met haar vriendinnen, met wie Esmee ook regelmatig langs de lijn van het voetbalveld staat om haar broer (en de andere jongens natuurlijk) aan te moedigen. Esmee heeft ook een goede band met haar opa en oma, met wie ze graag de stad in gaat.

De 11-jarige Jess is een stoer meisje met Surinaams bloed. Samen met haar ouders en vier broertjes en zusjes woont ze in een groot huis in Krommenie. Het is een druk gezin en één van Jess' zusjes, Pam, is gehandicapt. Jess past vaak op haar, ze gaan dan samen spelen of een eindje rijden in de rolstoel. Pam boft maar met zo'n zus, die goed kan acteren, dansen en zingen. Jess zit op een creatieve school waar het vak toneel centraal staat. Ze staat ingeschreven bij een castingbureau en droomt van een rol in GTST. Jess doet ook aan Pencak Silat, een stoere vechtsport.

Vindt stoere Jess het leuk om te tutten met de vriendinnen van Esmee? Zal ze iemand kunnen helpen bij de spoedeisende hulp, waar Esmee's moeder werkt? Hoe reageert Esmee op het grote gezin van Jess? Lukt het haar om een beroemdheid te interviewen voor een kinderkrant?

In KRO Puberruil Z@pp ruilen kids van 11 en 12 jaar voor een paar dagen van leven. Ze stappen in de wereld van een leeftijdsgenootje, komen terecht in een nieuw gezin en nemen de hobby's en vriendjes van de ander over. Puberruil Z@PP wordt gepresenteerd door Ajouad El Miloudi.

KRO Puberruil Z@pp, woensdag 14 september om 17.10 uur op Nederland 3/Z@pp. Herhaling van woensdag 23 maart 2011.