Persbericht
datum:
20 april 2011
Wetenschap centraal in Museon tijdens meivakantie
In het Museon in Den Haag staat wetenschap centraal tijdens de meivakantie. Kijk voor digitale informatie en publiciteitsfoto's op
Tijdelijke exposities
Banier WVJW
Wetenschap-007 resize
Opstelling over voeding
Wetenschap verandert je wereld
100 jaar wetenschappelijke doorbraken
Verlengd t/m 31 oktober 2011
Een tentoonstelling die laat zien hoe wetenschap onze kijk op de wereld heeft veranderd en ons dagelijks leven beïnvloedt. Wij zijn ons steeds meer bewust van de belangrijke rol die wetenschap speelt om de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Denk bijvoorbeeld aan maatschappelijke kwesties als voedsel- en watervoorziening, energieproblematiek, gezondheidszorg en natuurbehoud. 'Wetenschap verandert je wereld' handelt over enkele van de grootste successen van de wetenschap van de afgelopen 100 jaar. Aan de hand van ruim vijftig afzonderlijke interactieve presentaties ervaart de bezoeker de impact van wetenschap op onze samenleving. Kruip bijvoorbeeld in de huid van penicilline en onderscheid bacteriën van virussen!
Museon Geleerde Haagse Straten resize
Geleerde Haagse Straten
Geleerde Haagse Straten
Tot en met 28 augustus 2011
Wie was Antoni van Leeuwenhoek? Waarom meten we het vermogen van gloeilampen in Watt? Wat onderzocht Linnaeus? Veel straten in Den Haag zijn vernoemd naar een beroemde wetenschapper. Wie zijn deze wetenschappers en wat hebben ze onderzocht?
Het Museon toont parallel aan Wetenschap Verandert je Wereld tot en met 28 augustus 2011 de expositie Geleerde Haagse Straten over 16 beroemde wetenschappers, amateurwetenschappers of ontdekkingsreizigers. De bezoeker maakt kennis met wetenschappers van de laatste 350 jaar in relatie tot moderne onderzoekstechnieken. Hier kom je oog in oog te staan met originele historische objecten uit de collectie van het Museon, aangevuld met wetenswaardigheden en informatie over deze wetenschappers. Maar ook de originele Nuna-2, een door studenten van de TU Delft ontwikkelde raceauto die op zonne-energie rijdt, winnaar van de World Solar Challenge 2003, is te zien.
Museon JWMW kinderen in ZEE resize
JWMW logo
Jouw wereld, Mijn wereld
Permanent
Hier staat de mens inrelatie tot de aarde centraal en wordt het begrip duurzaamheid nader verklaard. De thema's van de tentoonstelling reiken van bevolkingsexplosie tot oerknal. In het oceaandeel kan worden gedoken naar het mysterieuze leven in de diepzee, waar walvissen en dolfijnen zwemmen. Je komt oog in oog te staan met levensechte reconstructies van onze voorouders en je wandelt langs de mijlpalen van onze ontwikkeling. Onder een regen van speren ervaar je de dreiging en de absurditeit van agressie en oorlog en in een reusachtig ei volgt een kennismaking met de verschillende wijzen waarop mensen vorm geven aan hun geloof.
Activiteiten
Tijdens de voorjaarsvakantie worden er veel activiteiten georganiseerd. Kijk voor een overzicht met data en tijden op
()
Hoe werkt een citroenklok?
Science Snackkar voor Snelle Experimenten
Voor iedereen vanaf 8 jaar
Hoe laat je een klok op citroen-energie lopen? Wel eens rozijnen de chachacha zien dansen? Ruik het verschil tussen spruitjes en een patatje? En hoe blaas je een spekkie wetenschappelijk verantwoord op tot megaspek? Al trek? Kom naar de Science Snackkar en bestel een experiment! Toegang gratis op vertoon van een Museon toegangsbewijs.
Werkhoek Museon
Aan de slag in het Atelier
Atelier voor kinderen
In het Atelier kunnen kinderen creatief aan de slag onder begeleiding van een docent. Kinderen kunnen in de voorjaarsvakantie bij 'Wetenschap verandert je wereld' verschillende werkstukken maken. Het Atelier is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en kost ¤ 3,50, exclusief entree mmuseum. Openingstijden: iedere vakantiedag - de zaterdag uitgezonderd - van 12.30 tot 16.30. Reserveren is niet nodig. Kijk ook voor speciale arrangementen voor verjaardagsfeestjes op
Museon, museum voor cultuur en wetenschap
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.
Bezoekersinformatie
Openingstijden:
dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties alle regio's.
Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 5,- / jeugd 12 t/m 18 jaar:: ¤ 6,50 / volwassenen: ¤ 9,50 / 65+ Pashouders: â: ¤ 8,50 . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.
Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.
Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
i