Ingezonden persbericht


Arminius Denkcafé: Het Nut van Geheimen

woensdag 20 april 2011 | 20.00 u| toegang gratis | Arminius, Museumpark 3 Rotterdam

Verliefd zijn op je buurvrouw, faalangst hebben, seksueel misbruikt zijn, te veel drinken, verborgen homoseksuele contacten onderhouden, een verrassingsreisje plannen voor je partner. Iedereen heeft geheimen: grote of kleine, schokkende of alledaagse. Maar geheimen hebben wel hun prijs. Zo kunnen geheimen leiden tot piekeren en somberheid. Maar geheimen kunnen mogelijk ook positief werken...

Wat weten we eigenlijk over geheimen? Wikileaks heeft de vraag opgeworpen of geheimen misschien wel noodzakelijk zijn voor het besturen van een land. Waarom hebben we geheimen en voor wie? Hoe houd je iets jarenlang geheim? En klopt het dat geheimen altijd slecht voor je zijn?

Psycholoog-onderzoeker dr. Andreas Wismeijer schreef hierover in zijn boek 'Geheimen' en gaat in dit denkcafé in debat met Steven van de Walle, hoofd- docent bestuurskunde EUR over het nut en nadeel van geheimen. Moderator van deze avond is Hans Kennepohl.

Vaste muziekhost van het denkcafé Clublepop draait achteraf uniek krakend vinyl en feelgood indiepop afgewisseld met opgehitste franse pop, northern soul en een vleugje 'je ne sais quoi' voor alle heimelijke persoonlijkheden.

Dit Denkcafé is een samenwerkingsverband van Studium Generale Erasmus Universiteit Rotterdam en Arminius.

Andreas Wismeijer 'Geheimen'
paperback | 222 blz. | Nederlandstalig
Uitgeverij Nieuw Amsterdam | Oktober 2009
ISBN-13: 978-90-468-0637-1
¤ 18,95

----

Arminius Denkcafé Special: We aaien ze, we haten ze, we eten ze

woensdag 25 mei 2011 | 20.00u | toegang gratis | Arminius, Museumpark 3 Rotterdam

Niets is zo veranderlijk als de mens in zijn houding naar dieren. Sommigen verzorgen en knuffelen we hartstochtelijk terwijl we anderen opeten of zelfs doodslaan zodra ze maar in onze buurt komen. Het konijn is een knuffeldier voor kinderen, maaltijd op ons bord, proefkonijn in het laboratorium, bontje aan een jas en ongedierte in de landbouw.

De laatste jaren lijkt onze houding naar dieren te veranderen door de opkomst van het dierenactivisme. De fundamentele vraag die blijft liggen is waarom mensen zo wispelturig zijn in hun relatie met dieren?

Hal Herzog is een wereldwijd vooraanstaand anthrozoöloog, een nieuwe wetenschap die de verhouding tussen mens en dier bestudeert. Herzog is in Nederland is vanwege de vertaling van zijn boek Some we love, some we eat, some we hate waarin hij een overzicht geeft van de fascinerende resultaten van afgelopen decennia. Moderator van deze avond is Hans Kennepohl. Dit denkcafé is in voertaal Engels.

--
Hartelijke groeten,

Liesbeth van Ginneken

Arminius, podium voor kunst, cultuur en debat
Communicatie, Marketing & Publiciteit

Museumpark 3
3015 CB Rotterdam
T 010- 436 38 00
www.arminius.nu