Softwarebedrijf automatiseert PPI met garantie
NOORDBEEMSTER, 20110418 -- Softwarebedrijf i-PAS automatiseert per 1 mei de premiepensioenstelling (PPI) met garantie. Er zijn meer dan zestig Nederlandse partijen - waaronder vele banken en verzekeraars - die een PPI willen opstarten, en evenzoveel buitenlandse partijen. Valkuil hierbij is het correct inrichten van de nieuwe organisatievorm en de bijbehorende systemen, procedures en pensioenadministratie. In samenwerking met enkele gerenommeerde pensioenspecialisten heeft de innovatieve speler een oplossing ontwikkeld waarmee een PPI gegarandeerd binnen 6 weken operationeel is.
Bij het oprichten van de PPI met garantie ligt de focus op transparantie, online communicatie met werkgevers en deelnemers en het behalen van kostenvoordelen voor de werkgever. In december gaf de Eerste Kamer groen licht voor deze noviteit in de pensioenwereld, die is ingegeven door Europese regelgeving. De PPI moet de concurrentie aangaan met bestaande pensioenfondsen en verzekeraars, om zo een aantrekkelijk alternatief te vormen voor werkgevers.
Buitenlandse partijen
Een groot aantal Nederlandse partijen heeft interesse getoond in het starten van een PPI, of is er al mee bezig. Delta Lloyd kondigde eind vorig jaar al BeFrank aan, en twee weken geleden sloot prijsvechter Brand New Day zich hierbij aan. Vooral buitenlandse partijen staan bovendien te springen om de Nederlandse pensioenmarkt te bestormen. "Buitenlandse partijen zijn qua omvang vaak veel groter en kunnen meer schaalvoordelen behalen ten opzichte van verzekeraars en pensioenfondsen uit eigen land. Hetgeen zich vertaalt in lagere kosten voor de werkgever," aldus Mark Geerars, senior consultant bij softwarebedrijf i-PAS.
No cure, no pay
"Omdat het een nieuwe pensioenvehikel betreft, hebben wij enkele gerenommeerde pensioenspecialisten bij elkaar gebracht om zoveel mogelijk valkuilen voor het opstarten van een PPI vooraf duidelijk te hebben," legt Geerars uit. Zo is het voor het softwarebedrijf, gevestigd op Werelderfgoed De Beemster, mogelijk garantie af te geven voor het succesvol opzetten van een PPI binnen 6 weken. Het toepassen van het 'no cure, no pay' is op zijn minst opmerkelijk te noemen: dit concept is bekend binnen de advocatuur en de incassobranche, maar softwareleveranciers houden zich hier normaliter ver van. Bovendien is er op dit moment geen ander bedrijf dat banken, verzekeraars en andere partijen uit binnen- en buitenland een totaaloplossing biedt voor het opstarten van een PPI in Nederland.