Gemeente Zoetermeer

Subsidie voor energiebesparende maatregelen

energielabel
Inwoners van Zoetermeer kunnen subsidie aanvragen voor energiebesparende aanpassingen aan de woning. Het gaat daarbij om vloer- of bodemisolatie, muurisolatie, dakisolatie, HR++-glas, zonnepanelensystemen, ventilatiesystemen en vegetatiedaken. De subsidie Duurzaam Zoetermeer vergoedt 25% van de kosten en is bestemd voor particuliere eigenaren van bestaande woningen en appartementen in Zoetermeer.
De voorwaarden die verbonden zijn aan de subsidie en het subsidieaanvraagformulier staan onder Subsidie Duurzaam Zoetermeer. Subsidieaanvragen kunnen ingediend worden tot 16 augustus 2014, of tot het budget uitgeput is.

Thermoscan
De gemeente heeft een thermoscan laten uitvoeren door een vliegtuig met een infraroodcamera. De uitkomsten hiervan kunnen u op weg helpen bij de beslissing om de woning aan te passen. Naar schatting verdwijnt 30% van de warmte bij gebouwen via het dak. Op de thermoscan is te zien via welke daken veel warmte vrijkomt, en waar dus veel winst te behalen is met isolatie. Zoetermeer is samen met Delft de enige gemeente die de gehele stad heeft laten scannen. Lees hier meer over de uitkomst van de thermoscan.

Meer informatie
Met vragen over de subsidie Duurzaam Zoetermeer kunt u terecht bij het Energieloket van Stichting EREA, via telefoon 079-346 9501 en e-mail subsidieduurzaamzoetermeer@stichtingerea.nl.

Programma Duurzaam Zoetermeer
Met het collegeprogramma 2010-2014 werkt de gemeente aan een toekomstgericht Zoetermeer, waar mensen de gedachten omarmen dat we de aarde niet gekregen hebben van onze ouders, maar in bruikleen van onze kinderen. Daarom staat de gemeente achter het programma Duurzaam Zoetermeer. Zoetermeer wil een van de voorbeeldsteden in Nederland zijn als het gaat om een duurzame stad, met een realistische aanpak. Onder meer door het toevoegen van duurzame kwaliteit aan onze eigen gemeente.

Onder andere het terugdringen van en besparen op energieverbruik, CO2-neutrale bouw stimuleren, het bevorderen van een gezond leefmilieu (geluid- en luchtkwaliteit), verbetering van de biodiversiteit (flora en fauna) en het stimuleren van alternatieve energiebronnen staan daarom centraal. Het behouden en zo mogelijk uitbreiden van groenkwaliteit in en om de stad draagt daar eveneens in belangrijke mate aan bij.

Voor meer informatie over het programma Duurzaam Zoetermeer kijkt u op www.zoetermeer.nl/duurzaamzoetermeer.