Ingezonden persbericht



Jonge Democraten Congres in Amsterdam: Een weekend linkse hobbies

De Jonge Democraten, de politieke jongerenorganisatie gelieerd aan D66, congresseert dit weekend vindt in het Felix Meritis te Amsterdam. Driehonderd leden zullen zich buigen over cultuurbezuinigingen, kernenergie, vluchtelingen, jeugdcriminaliteit en een pensioenstelsel dat solidair is met onze generatie. burgemeester van der laan zal spreken over het effect van cultuurbezuinigingen op zijn stad.

De Jonge Democraten zullen tijdens deze halfjaarlijkse Algemene Ledenvergadering hun politieke koers bepalen. Er wordt een volledig uitgewerkt nieuw pensioenstelsel besproken waarmee de Jonge Democraten als eerste politieke organisatie met een eigen voorstel komen nu de sociale partners niet tot een oplossing komen. Ook zullen de Jonge Democraten zich buigen over de vraag of kernenergie nog deel van de energiemix kan zijn na Fukushima. In tegenstelling tot de slogans van staatssecretaris Teeven en minister Opstelten zullen de Jonge Democraten voorstellen doen voor jeugdcriminaliteit en zorg voor vluchtelingen die echt werken.

Verschillende sprekers zullen hun opwachting maken in Felix Meritis. Zaterdag aan het eind van de middag spreekt Burgemeester Van der Laan over de effecten van cultuurbezuinigingen. Eerder die dag spreekt Ad 's-Gravesande, voorzitter van Kunsten '92. Zondag is Jeffrey Meulman te gast, directeur van het Nederlands Theater Festival. Het congres wordt afgesloten door Maarten Koning, voorzitter van de Jonge Democraten.

Noot voor redacties

Noot voor de redactie,