Stadsdeelaanpak Apeldoorn werkt
De gemeente heeft de stadsdeelaanpak recentelijk geëvalueerd. Uit de evaluatie blijkt dat de doelstellingen grotendeels worden gehaald. Het college van burgemeester en wethouders wil de stadsdeelaanpak verder doorontwikkelen door bewoners in wijken meer zelf te laten bepalen en door de gemeentelijke organisatie nog beter op de stadsdeelaanpak aan te laten sluiten.
De stadsdeelaanpak zorgt ervoor dat de gemeente dichter bij de inwoners staat en dat de bewoners meer aan zet zijn. Ook is de samenwerking met partners verbeterd en versterkt. Er zijn ook een verbeterpunten naar voren gekomen: zo kan de stadsdeelaanpak nog beter worden verankerd in de gemeentelijke organisatie.
Beheer en onderhoud
De gemeentelijke organisatie is de afgelopen jaren al meer wijkgericht gaan werken. Zo heeft de afdeling Beheer en Onderhoud van de dienst Openbare Werken stadsdeelbeheerders aangesteld die een eigen stadsdeel hebben met budgetten en menskracht. Zij kunnen hierdoor beter inspelen op de behoeften van een wijk.
Wijken bepalen zelf
De gemeente ontwikkelt de stadsdeelaanpak verder. Zo gaat het team Toezicht, Handhaving Openbare Ruimte (THOR) de inzet van een deel van de beschikbare uren laten bepalen door de vragen uit een buurt of wijk. Zo kan bijvoorbeeld in de ene wijk meer gecontroleerd worden op foutparkeren en in een andere wijk meer op hondenpoep.
Gemeentelijke organisatie
Het doorontwikkelen betekent niet dat alle diensten zich wijkgericht gaan organiseren. Wel wordt de stadsdeelaanpak beter verankerd in de organisatie. Zo is de dienst Samenleving dit jaar een programma wijken en welzijn gestart met budgetten en inzet op wijk- en buurtniveau.
De evaluatie van de stadsdeelaanpak is te vinden op www.apeldoorn.nl/ Leven in Apeldoorn/ Dorpen en wijken / Stadsdeelaanpak
Einde persbericht
Gemeente Apeldoorn
Gemeente Apeldoorn