Gemeente Apeldoorn

12 April monumentenbeurs in Stadhuis

Monumentenliefhebbers mogen dinsdagvond 12 april niet ontbreken op de Apeldoornse Monumentenbeurs. Van 19.00 tot 22.00 uur vindt in het Stadhuis een informatiemarkt plaats met diverse lezingen en presentaties. Ook kunnen bezoekers hun eigen archeologische vondst op herkomst laten beoordelen. De beurs wordt geopend door wethouder Rob Metz. Hij zal het eerste exemplaar van het nieuwe boek 'Een blik op naoorlogs Apeldoorn, 1945-1970' overhandigen aan een erfgoed vrijwilliger.

Herbestemming is dit jaar het thema van de Monumentenbeurs. Op steeds meer plekken in Apeldoorn zie je vormen van herbestemming, zoals de Zuiderkerk waarin inmiddels wordt gewoond en het 50 kV-station in Apeldoorn Zuid waarin een praktijk voor fysiotherapie is gevestigd. Over de Zuiderkerk wordt een presentatie gegeven tijdens de beurs. Daarnaast kunnen bezoeker een presentatie volgen over de restauratie van de Oranjemolen en de isolatie van monumenten.

Verder zullen CODA, Monumentenwacht Gelderland, Archeologische Monumentenwacht en Erfgoedplatform Apeldoorn en de beheerders van de fotowebsites van de Parkenbuurt en de Indische Buurt zich presenteren op informatiemarkt.

Bezoekers die hun archeologische vondst tijdens de beurs worden willen laten beoordelen kunnen zich opgeven via cultuurhistorie@apeldoorn.nl. Meer informatie over de Apeldoornse Monumentenbeurs is te vinden op www.apeldoorn.nl/cultuurhistorie.

Einde persbericht