Gemeente Rotterdam

sodexo verwelkomt 75ste doorstromer robedrijf

12 april 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Maandag 11 april bracht wethouder Dominic Schrijer Shirley Raghoe met een speciale auto naar haar nieuwe werkgever Sodexo.

Shirley is de 75ste doorstromer uit het leerwerktraject Robedrijf, onderdeel van Roteb. Zij treedt bij Sodexo in dienst als cateringmedewerker. In aanwezigheid van beide directies en de wethouder tekende zij maandag haar contract.

Rotterdams leerwerktraject
Shirley Raghoe volgde het traject RoFood, het Rotterdamse leerwerktraject van Robedrijf, Sodexo en DAAD (servicepunt voor werkgevers). In drie maanden tijd heeft zij praktijkervaring opgedaan bij bedrijfsrestaurants en het theoretische gedeelte gevolgd bij Roteb Educatiecentrum. Nadat zij het leerwerktraject succesvol had afgerond, heeft DAAD bemiddeld bij het zoeken naar een baan.

Mensen uit bijstand aan een baan helpen
Dominic Schrijer: "Rotterdam wil dat zoveel mogelijk mensen in de bijstand aan een baan worden geholpen. Ontwikkeling van talent vergroot de kans op een nieuwe baan. Dit leerwerktraject is daar een goed voorbeeld van." Bij Robedrijf doen mensen met weinig uitzicht op een baan ervaring op door tijdelijk werk voor het bedrijfsleven uit te voeren. RoFood biedt werk- en leerervaringsplekken voor zo'n 150 mensen per jaar. Meer dan 60% vindt een baan, voor een groot deel bij Sodexo.