Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-04-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 9 april
Radio 1 - 11.04 uur

PVV, SP EN VVD OVER TOEKOMST LEGER EN POLITIE

In TROS KAMERBREED op zaterdag 9 april zijn drie Tweede Kamerleden te gast: Ronald van Raak (SP), Hero Brinkman (PVV) en André Bosman (VVD). De uitzending gaat over uniformen; die van de politie en het leger.

De politie en het leger zitten in zwaar weer. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil de budgetten van de verschillende politiekorpsen gaan herverdelen. Daarnaast staat de nationale politie op de agenda en de werktijden van agenten: ze zouden wat vaker op zondag moeten werken, vindt de politiek. Ondertussen verplaatst de criminaliteit zich van de straat naar cyberspace en daar moeten meer specialisten op worden gezet. Is dat dan een taak van de politie of van het leger?

Minister Hillen kondigt forse bezuinigingen aan bij Defensie. Hij had al eerder gewaarschuwd, maar nu het zwart op wit staat, is de boot aan: 12.000 ontslagen waarvan 6.000 gedwongen. De minister heeft de gezinnen van de militairen al bij voorbaat zijn excuses aangeboden. Welke impact hebben deze bezuinigingen op het leger? En de vraag rijst: wat wil Nederland met haar krijgsmacht?

Margriet Vroomans en Kees Boonman praten hierover met de specialisten uit de Tweede Kamer: Ronald van Raak, Hero Brinkman en André Bosman.

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl