Politie Groningen

Zaterdag 9 april 2011

Provincie Groningen, 09-04-2011

Bromfietscontroles

VEENDAM/WINSCHOTEN De politie heeft donderdag in Veendam en vrijdag in Winschoten een bromfietscontrole gehouden. In Veendam werden 17 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er zijn zes bekeuringen uitgeschreven voor een te hoge constructiesnelheid en één voor een niet goed werkende achterrem. In Winschoten werden 15 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Daarvan bleken 12 een te hoge constructiesnelheid te hebben. De hoogst gemeten snelheid van 94 km/uur. Daarnaast is drie maal bekeurd voor het gebruiken van de verkeerde rijbaan, ondeugdelijke remmen en het niet dragen van de helm.

Jongeren aangehouden na winkeldiefstal

GRONINGEN De politie heeft vrijdagmiddag vier jongeren aangehouden na de diefstal van vier flessen drank uit een supermarkt. De jongeren hadden de flessen weggenomen uit een supermarkt aan het Linnaeusplein in Groningen. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Door omstanders kon één van de verdachten, een 13-jarige jongen uit Groningen, worden achterhaald. Hij is overgedragen aan de politie. De jongen bleek in het bezit van een tas met daarin 4 flessen drank. In de tas werd het identiteitsbewijs van een tweede verdachte, een 14-jarig meisje uit Groningen, gevonden. Zij werd thuis samen met de derde verdachte, een 13-jarig meisje uit Aduard, aangehouden. Op basis van verklaringen en camerabeelden kon de vierde verdachte, een 14-jarige jongen uit Groningen, worden aangehouden. De vier jongeren mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Hun ouders zijn geïnformeerd over de diefstal en aanhouding. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhouding voor bezit harddrugs

GRONINGEN Een 23-jarige automobilist uit de gemeente Zuidhorn is vrijdagnacht aangehouden op verdenking van bezit van verdovende middelen. De man werd in de Dierenriemstraat in Groningen gecontroleerd. Toen hij zijn autopapieren uit het dashboardkastje haalde, werd daar ook een tasje met verdovende middelen zichtbaar. In het tasje zaten 42 zakjes met vermoedelijk amfetamine. Hierop is de bestuurder aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De drugs en twee telefoons zijn in beslag genomen.

Alcomobilist veroorzaakt aanrijding

FINSTERWOLDE Een 51-jarige automobilist uit Wildervank heeft vrijdagmiddag een aanrijding veroorzaakt. De man wilde vanuit een zijweg achteruit de Ekamperweg in Finsterwolde oprijden om te keren. Hierbij raakte hij een vrachtwagen die over de Ekamperweg reed. De personenauto raakte aan de achterzijde beschadigd. Bij controle bleek de automobilist onder invloed van 1,45 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De auto is afgesleept. De vrachtwagen liep nauwelijks schade op.

Beginnend bestuurder opnieuw onder invloed

MARUM De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Grootegast. De beginnend bestuurder werd op de Langestraat in Marum gecontroleerd. Hij bleek onder invloed te rijden. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 0,9 vastgesteld. Het was voor de beginnend bestuurder de tweede keer dat hij is betrapt op rijden onder invloed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

BEERTA Een 50-jarige bromfietsster uit Beerta is vrijdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed over de Wethouder G. Mulderstraat in haar woonplaats. Hier botste zij op een auto die achteruit inparkeerde in een parkeervak. De bromfietsster droeg geen helm. Zij is met pijn op de borst en schrammen op het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Man aangehouden na belediging

GRONINGEN Een 30-jarige inwoner van Groningen is vrijdagnacht aangehouden voor belediging van agenten. De Stadjer sprak agenten in de Poelestraat aan, omdat hij zijn jas kwijt was. Toen hij werd doorverwezen naar het politiebureau, werd de jongeman opstandig. Hierbij uitte hij beledigende woorden in de richting van agenten. Hierop is de Stadjer aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Scooter in brand gestoken

GRONINGEN Aan de Helper Westsingel in Groningen is vrijdagnacht een scooter in vlammen opgegaan. Vermoedelijk is de scooter in brand gestoken. De scooter brandde volledig uit. Door de hitte en de rook ontstond schade aan het pand waar de scooter voor stond. Een getuige heeft kort voor de brand twee personen bij de scooter gezien. De politie onderzoekt of deze personen mogelijk iets te maken hebben met de brand. De eigenaar van de scooter doet aangifte.

Inbreker betrapt en aangehouden

HOOGEZAND Een oplettende getuige alarmeerde vrijdagnacht de politie toen zij midden in de nacht een man in een brandgang zag, die zich verdacht gedroeg. Op basis van het signalement kon de man even later worden aangehouden. Hij was in het bezit van diverse gereedschappen. Hij wordt er van verdacht deze gereedschappen te hebben weggenomen uit een schuurtje van een woning aan de Ruimtevaartlaan, welke grenst aan de bewuste brandgang. De 66-jarige verdachte uit Hoogezand is ingesloten voor nader onderzoek. Het gereedschap is in beslag genomen.

Aanhoudigen na huiselijk geweld

VEENDAM/LAUWERSOOG De politie heeft vrijdagavond een 42-jarige man uit Veendam aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben geschopt en geslagen. Aanleiding voor de mishandeling was een woordenwisseling bij de overdracht van de kinderen. De vrouw kon ontkomen en de politie alarmeren. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Ook in Lauwersoog is een man aangehouden voor huiselijk geweld. Deze 41-jarige inwoner van Lauwersoog wordt ervan verdacht zijn vriendin te hebben geslagen. De 27-jarige vrouw liep hierbij diverse schrammen en rode plekken op. De man bekende de mishandeling en is aangehouden en ingesloten.

Vrouw beroofd van geld en sieraden

HOOGEZAND Een 59-jarige vrouw uit Sappemeer is vrijdagavond beroofd van geld en sieraden. De vrouw had aan de Gorecht-Oost in Hoogezand geld gepind, toen zij werd aangesproken door een vrouw. De vrouw bood haar sieraden te koop aan. Toen de vrouw uit Sappemeer hier niet op in ging, werd de verkoopster agressief. De vrouw uit Sappemeer moest geld afstaan en de verkoopster wist de ketting van de vrouw los te rukken en een ring weg te nemen. Vervolgens ging de vrouw er in een vermoedelijk rode auto vandoor. Het gaat om een stevige, blanke vrouw met hoofddoek. De politie onderzoekt de beroving.

Alcomobilist rijbewijs kwijt en 3 bekeuringen

STADSKANAAL Een 40-jarige automobilist uit Stadskanaal is vrijdagavond flink tegen de lamp gelopen. De man werd op de Berkenstraat in zijn woonplaats gecontroleerd, omdat hij in zijn auto 6 meter lange balken vervoerde. De balken staken ver uit de auto en er zat een persoon in de achterbak om de balken vast te houden. Bij controle bleek zijn rijbewijs verlopen. Bovendien was hij onder invloed van 1,8 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. Daarnaast is hij bekeurd voor uitstekende lading, een persoon vervoeren in de laadruimte en een verlopen rijbewijs.

Automobilist voor controle naar ziekenhuis

GRONINGEN Een 39-jarige automobilist uit Appingedam is vrijdagavond overgebracht naar het ziekenhuis. De man was op de kruising van het Damsterdiep met de Oliemuldersweg in aanrijding gekomen met een 26-jarige automobilist uit Groningen. Beide bestuurders verklaarden door groen te zijn gereden. De bestuurder uit Appingedam is met pijn aan zijn nek voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Jongens aangehouden na diefstal uit opslagcontainer

STADSKANAAL De politie heeft vrijdagavond twee jongens uit Stadskanaal (12 en 14 jaar) aangehouden. Het tweetal werd betrapt toen ze uit een opslagcontainer aan de Hoveniersweg in hun woonplaats goederen hadden weggenomen. De jongens mochten na verhoor het politiebureau verlaten. Hun ouders zijn ingelicht.

Vrouw geslagen na onenigheid in het verkeer

SAPPEMEER Een 29-jarige automobiliste uit Veendam is vrijdagnacht in het gezicht geslagen door een nog onbekende automobilist. De vrouw reed eerst achter deze automobilist, maar doordat deze voortdurend sterk van snelheid wisselde heeft de vrouw hem ingehaald. Daarna ging de man dicht op de vrouw rijden om haar vervolgens bij een wegversmalling af te snijden. Op De Vosholen sprak de vrouw de man hierop aan door het geopende raampje. Zij moest dit bekopen met een vuistslag in het gezicht. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de automobilist.

Fietser mishandeld

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar de mishandeling van een 20-jarige fietser uit Groningen. De Stadjer fietste over de Winschoterkade in zijn woonplaats. Een snorfietser achter hem botste op een paaltje. Als de fietser stopt, eist de snorfietser geld voor de schade. De fietser antwoord geen geld te hebben, maar moet dit bekopen met klappen op het hoofd. Zijn fiets wordt in het water gegooid. Vervolgens gaat de snorfietser er met zijn bijrijder vandoor.

Snelle automobilist onder invloed

HAREN Een 40-jarige automobilist uit de gemeente Tynaarlo heeft vrijdagnacht een proces-verbaal gekregen. De man werd op de A28 bij Haren geklokt op een snelheid van 175 km/uur, terwijl 120 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bij controle bleek de man bovendien onder invloed van 0,8 promille alcohol. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Alcomobilist rijbewijs kwijt

OUDE PEKELA De politie heeft het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige automobilist uit Oude Pekela. De man werd op de Vrijheidsstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. Hij bleek onder invloed. Op het politiebureau werd een alcoholpromillage van 1,7 vastgesteld. Hierop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.