Hoefnet

Nieuws

Menwedstrijden Horst van internationaal formaat

28-03-2011

Op 9 en 10 april openen de nationale Menwedstrijden in Horst aan de Maas het outdoor menseizoen.
Dit jaar zijn de rubrieken voor enkel-, twee- en vierspan pony's en de twee- en vierspan paarden door de internationale hippische sportbond FEI aangewezen als kwalificatiewedstrijden voor de Wereldkampioenschappen 2011 en 2012.

Wereldkampioenen aan de start

De top van de Nederlandse deelnemers verschijnt in Horst aan de start, waaronder regerend wereldkampioen tweespan paarden Harrie Verstappen, die in augustus zijn titel hoopt te mogen verdedigen op het WK in Frankrijk. Uiteraard ontbreken viervoudig wereldkampioen vierspannen IJsbrand Chardon en oud-wereldkampioenen tweespan paarden Riny Rutjens en Mieke van Tergouw niet op de deelnemerslijst. De huidige wereldkampioene enkelspan pony Melanie Becker krijgt evenals haar collega's in Horst de eerste kans om zich in de kijker van de bondscoach te rijden voor het WK, dat eind september wordt verreden in Slovenië. Ook wereldkampioen van 2007 bij de vierspan pony's Jan de Boer en zilveren medaillewinnaar Aart van de Kamp jr. zijn in Horst van de partij. In de para equestrian rubriek moet wereldkampioen 2008 Jacques Poppen het opnemen tegen Nederlandse en Duitse concurrenten.

Internationaal

Evenals voorgaande jaren heeft Horst haar wedstrijd opengesteld voor een aantal buitenlandse deelnemers. Maar liefst zeven nationaliteiten zijn op de startlijst vertegenwoordigd met menners uit Argentinië, België, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië en natuurlijk Nederland. Onder hen bevindt zich het jonge Belgische mentalent Glenn Geerts uit Oostmalle. De 21-jarige Glenn stapte in 2010 na een groot aantal successen bij de ponyvierspannen over op de paarden en hij hoopt hiermee net zo succesvol te worden.

Meer dan mensport

Het gratis toegankelijke evenement op het ruiterterrein nabij de `Kasteelse Bossen'. biedt veel meer dan alleen mensport. Er worden diverse nevenactiviteiten georganiseerd. De stichting Koudbloed in beweging heeft een spectaculair programma samengesteld met onder meer een vliegend tapijt voor kinderen en touwtrekken tegen een paard. Veder zijn er diverse clinics, waaronder Freestyle africhting. Kinderen kunnen zich laten schminken, ze mogen ponyrijden, maar ze kunnen zich ook vermaken in de `kinderboerderij'. Kortom de menwedstrijden in Horst bieden voor ieder wat wils. Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.menwedstrijdenhorst.nl.