Gemeente Ede

maandag, 21 maart 2011

Ede viert de lente met 'lentekriebels'

Door: citymarketing

Op zaterdag 9 april aanstaande viert Ede de lente met het evenement `Lentekriebels in Ede'. Plantion, marktplaats voor bloemen en planten, organiseert een open dag. Infotainmentcenter CineMec organiseert een programma met korte 3D-natuurfilms en rondwandelingen over de geluidswal en door de wijngaard, op eigen gelegenheid. Een mooie fietsroute verbindt de beide locaties. Citymarketing Ede is trots op dit nieuwe lente-evenement: groen, gezond en actief!

Open dag bij Plantion

Een jaar geleden verhuisde Plantion naar Ede en nam daar een indrukwekkend complex met moderne veilingklokken, een groothandelscentrum voor bloemen, planten en accessoires en een groencentrum voor tuinplanten in gebruik. Tijdens de open dag op zaterdag 9 april stelt Plantion inwoners van de gemeente Ede en andere geïnteresseerden in staat een kijkje in de keuken te nemen. Van 10.00 tot 16.00 uur zijn er tal van leuke activiteiten, zoals demonstraties met de veilingklokken en verkoop van bloemen en planten. Er zijn stands met lifestyleproducten, arrangeurs, een kleurstyliste en meer. Het showkorps Irene verzorgt 's middags spetterende optredens en sluit af met een grande finale om 15.30 uur. Iedereen is op 9 april welkom bij Plantion aan de Wellensiekstraat 4 in Ede. Toegang is gratis.

Activiteiten CineMec

CineMec draait van 12.00 tot 16.00 uur ieder uur een andere 3D-natuurfilm van ongeveer 50 minuten. Onder andere Wild Ocean, een indrukwekkende film over de sardinetrek langs de Afrikaanse kust, waar oceaanbewoners als walvissen en dolfijnen in groten getale op afkomen en zich in de strijd storten om te overleven. In de film African Adventure gaat de bezoeker via de Okavango Rivier op safari. De spectaculaire 3D beelden plaatsen het publiek in de boot van twee natuurfilmers. De reeks wordt om 16.00 uur afgesloten met de nieuwe natuurfilm The Ultimate Wave Tahiti in 3D, waar negenvoudig wereldkampioen surfer Kelly Slater op zoek gaat naar de ultieme surfsensatie in Tahiti, op de beroemde surfspot Teahupo'o. De prijs voor één film is EUR 6,- en voor twee films EUR 9,-.

CineMec is gebouwd in de geluidswal langs de A12. Óp de geluidswal is ook veel moois te bekijken. Op 9 april kunt u op eigen gelegenheid de flora en fauna op de geluidswal ontdekken. CineMec verstrekt daarvoor informatie.

Kom op de fiets!

Hoe kunt u de lente nu beter vieren dan buiten op de fiets? Een mooie fietsroute verbindt de beide locaties. Kom dus op de fiets! De route is op 9 april gratis af te halen bij één van beide locaties, en vanaf maandag 4 april te downloaden op www.eropuitinede.nl.