Delta


---

Nieuwe Raad van Commissarissen DNWB

Middelburg, 6-4-2011

DELTA Netwerkbedrijf (DNWB) heeft vanaf 1 april een nieuwe Raad van Commissarissen bestaande uit president commissaris Gert Zijl, Claudia Zuiderwijk-Jacobs, en Frank Verhagen (Cfo DELTA NV). Gert Zijl was tot 2009 bestuurslid van de Nederlandse Mededingingsautoriteit, daarvoor was hij voorzitter van de directie van Tennet. Claudia Zuiderweg-Jacobs is op dit moment tijdelijk president directeur van ProRail. Voordien was zij directeur Tergooi Ziekenhuizen.

In de voorbereiding naar de splitsing was de voorgaande Raad gestart met een procedure om tot een nieuwe Raad voor het zelfstandige bedrijf te komen. Maar toen het Hof in Den Haag op 22 juni 2010 oordeelde dat het groepsverbod uit de Wet Onafhankelijk Netbeheer in strijd is met Europese regelgeving stopte DELTA de splitsing. De uitspraak betekent dat DNWB deel kan blijven uitmaken van DELTA. Binnen de groep voert het netwerkbedrijf zelfstandig zijn wettelijke taken uit. Het proces om te komen tot een nieuwe Raad van Commissarissen is echter voortgezet.

DNWB is de voorgaande Raad zeer erkentelijk voor zijn bewezen diensten en voor het begeleiden van de het transitieproces van DNWB.