Gemeente Breda

o Marketing en promotie
o Breda Beste Binnenstad
06Apr
Breda investeert in gemeentelijke sportaccommodaties Het college van burgemeester en wethouders heeft het Jaarplan onderhoud sport 2011 vastgesteld. Hiermee besteedt zij in 2011 EUR 750.000,-- aan renovatie en onderhoud van Bredase binnen- en buitensportaccommodaties. Het gaat om veld- en baanrenovaties, vervanging van hekwerken en doelen, nieuwe sportmaterialen en onderhoud van straatwerk en beplantingen. Door deze investering blijven de sportaccommodaties voldoen aan de kwaliteitseisen van NOC*NSF en de overkoepelende sportbonden.

"In Breda moet iedereen aan sport kunnen doen. Jong, oud, mensen met een beperking, sport moet toegankelijk zijn voor ons allemaal. Daar horen goede accommodaties en voorzieningen bij. Dit doen we onder meer met een jaarlijkse investering in het onderhoud van binnen- en buitensportaccommodaties", aldus sportwethouder Bob Bergkamp.

Het Jaarplan onderhoud sport 2011 bevat een opsomming van de werkzaamheden die dit jaar worden uitgevoerd. Het gaat om werkzaamheden voor groot onderhoud, waarmee de kwaliteit van de gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties op peil blijft. In een aantal gymzalen en sporthallen komen nieuwe sportmaterialen zoals turntoestellen en matten of worden stoelen vervangen, zoals in de Rabozaal. Ook vervangt de gemeente een aantal machines voor het onderhoud van de sportvelden.

De gemeente beheert en onderhoudt 11 gymzalen, 5 sporthallen en 31 buitensportcomplexen in Breda. Daarnaast heeft de gemeente een wagen- en machinepark beschikbaar voor het uitvoeren van onderhoud en renovaties aan de gemeentelijke sportaccommodaties. Breda, 6 april 2011