Gemeente Brummen


Brummen doet mee aan sportmonitor

(Oorspronkelijke publicatie datum: 06-04-2011)

Deze week ontvangen 1500 inwoners in de leeftijd van 18 tot 65 jaar uit onze gemeente een brief en een enquête. Deze enquete heeft betrekking op de sportmonitor, een onderzoek van de provincie Gelderland waaraan ook de gemeente Brummen meedoet.

De provincie Gelderland heeft in 2009 de nota Gelderland Sportland, een wereld te winnen vastgesteld. In deze nota zijn ambities vastgelegd over breedtesport en topsport in de provincie Gelderland tot 2016. Eén van deze ambities luidt dat minimaal 75 procent van de burgers in de provincie Gelderland, met of zonder beperking, aan sport en bewegen doet. De provincie Gelderland wil graag weten waar de gemeenten op dit moment staan. Zo ook de gemeente Brummen. Aan Spectrum CMO en de Gelderse Sportfederatie is opdracht gegeven een onderzoek bij Gelderse gemeenten naar sporten en bewegen uit te voeren.

Ook de gemeente Brummen werkt dus mee aan dit onderzoek. Hiervoor worden dus 1500 inwoners in de leeftijd van 18 tot 65 jaar uit onze gemeente deze week benaderd met een brief en een enquête. Meedoen kan via internet of door de meegestuurde vragenlijst in te vullen en terug te sturen naar Spectrum CMO, Gelderse Sportmonitor. Meedoen kan tot 1 mei 2011. Door deelname krijgen wij meer inzicht in de sport- en beweeggewoonten van onze inwoners zodat voorzieningen daar beter op afgestemd kunnen worden.