Watersportverbond - KNWV

Topzeilen: dag 2 Sofia Cup

dinsdag 5 april 2011

De Nederlandse zeilers van de Delta Lloyd Kernploeg hebben vandaag, dinsdag 5 april, de tweede dag van de Sofia Cup op het Spaanse Mallorca gevaren.

(Foto: Thom Touw)

Marit Bouwmeester (Laser Radial), Rutger van Schaardenburg (Laser), Thierry Schmitter & Barend Kol (2.4mR) en het matchrace-team van Renee Groeneveld, Mandy Mulder en Merel Witteveen deden goede zaken.

Matchracers voorlopig 3de in hun poule
Merel Witteveen: "We hebben vandaag 2 van de 4 wedstrijden gewonnen. Totaal in onze poule dus 5 gewonnen wedstrijden en hiermee staan we 3de in de poule. Morgen begint de repecharge (herkansingen). We zaten in een zeer sterke poule, dus er is nog niks aan de hand. Door een foutje bij de start tegen het Duitse team verloren we die wedstrijd. Wel hebben we van de Australiërs gewonnen. Die staan 1ste op de
wereldranglijst, dus dat biedt weer perspectief voor morgen!

Marit Bouwmeester voorlopig 2de
In de Laser radial klasse staat Marit Bouwmeester voorlopig op een 2de plaats. Bouwmeester zeilde een 3de plek vandaag.

Claire Blom zeilde een 14de plek en staat overall 13de.

Rijsselberge valt paar plekken terug
Windsurfer Dorian van Rijsselberge wist vandaag zijn goede vorm van dag
1 niet vast te houden en viel met een 8ste en 16de plek iets terug in het klassement. De Texelaar staat voorlopig 3de.

Schmitter en Kol domineren 2.4 mR klasse
Paralympisch zeilers Thierry Schmitter en Barend Kol deden wederom goede zaken in de 2.4 mR klasse. Schmitter scoorde een 1ste en een 3de plek en gaat daarmee aan de leiding in het klassement. Kol draaide die score om (3 en 1) en staat 2de.

Berkhout en Kyrankou groeien naar elkaar toe
Het gelegenheidsduo Lobke Berkhout en de Griekse Afrodite Kyrankou staan met een 9de en 25ste plek voorlopig 11de in het klassement. Berkhout: "Het ging beter dan gisteren, ook al is dat aan de uitslagen niet te zien. De samenwerking was beter, we snapten elkaar beter. In de eerste race vandaag gingen we goed van start en zeilden we goed. De tweede race hadden we een slechte start, konden we nog wat goedmaken, maar moesten we het uiteindelijk doen met een 25ste plek."

Rutger van Schaardenburg scoort in Laser-klasse
Rutger van Schaardenburg wist vandaag met een 6de en 2de plek te stijgen naar de 5de plek op de ranglijst van de Laser-klasse. Roelof Bouwmeester begon de dag goed met een 3de plek, maar werd 19ste in de tweede race van vandaag en staat daardoor voorlopig 28ste. Nog steeds een zeer goed resultaat in het sterke Laser-veld.

Team Steven heeft wind in de zeilen
Steven LeFevre en Steven Krol zijn gestegen naar een 14de plek overall. Team Steven won zijn eerste race vandaag en werd 15de in race 2.

Sven & Kalle Coster hadden het zwaarder in de lichte omstandigheden op dinsdag en staan, na een 9de en 27ste plek, voorlopig 19de.