Gemeente Echt-Susteren


Cultuurlente Echt-Susteren


Â

Onze gemeente is enorm rijk aan cultuur, aan culturele verenigingen, amateurkunstenaars en professionals. Alleen, we zijn ons er niet van bewust. Daarom wil De Klankbordgroep Cultuur en stichting Menswel in 2011 dit alles laten groeien en bloeien. De Klankbordgroep Cultuur hoopt als initiatiefnemer met dit project niet alleen de culturele rijkdom in onze gemeente voor het voetlicht te brengen, maar wil hiermee nieuwe samenwerking binnen de culturele sector en tussen cultuur en onderwijs stimuleren.

Aanleiding tot de cultuurlente zijn een tweetal projecten uit het cultuureducatieprogramma van de basisscholen in onze gemeente, namelijk âSjaan de haanâ, waarbij de eigen identiteit van alle kernen centraal staat en de musical âLewiekeâ gespeeld door kinderen uit alle kernen. De cultuurlente 2011 gaat de hele gemeente door.

Doe mee aan de expositie
Om de cultuurlente 2011 af te sluiten dagen wij kunstenaars uit Echt-Susteren uit een kunstwerk te maken dat betrekking heeft op speciale plekken in Echt-Susteren. In oktober zal een expositie worden georganiseerd van zoveel mogelijk werken. Heeft u belangstelling en wilt u meedoen? Mail naar norbert@dabekaussen.nl (Klankbordgroep Cultuur) of naar monique.vandervleuten@menswel.nl (cultuurcoach). De cultuurcoach, in de persoon van Monique van der Vleuten, ondersteunt bij het organiseren van de cultuurprojecten in het basisonderwijs en verbindt de diverse sectoren uit de cultuur met het onderwijs.

Â