IVN Nederland


IVN en de Postcode Loterij: samenwerken aan een betere wereld.

Opgroeien met de natuur Eline en Anouk vinden het heerlijk om buiten bezig te zijn. Lekker prutten, een beetje rom- melen. Speurtochten maken door het bos, kikkervisjes vangen in de sloot. En je hebt er ook nog wat aan, voor later.

Vaker binnen dan buiten
Het staat vast dat natuurervaringen in je jeugd de basis vormen voor een latere liefde voor de natuur. Ineens een vlinder uit een pop zien komen of oog in oog staan met een hert, dat doet iets met je. Maar voor kinderen is een beetje buiten ronddwalen in het groen er nau- welijks meer bij. Ze spelen vaker binnen dan buiten en scholen hebben vaak te weinig tijd om met kinderen de natuur in te trekken.

Contact met de natuur
Hoog tijd dus om kinderen weer in contact te brengen met de natuur. Tot 12 jaar zijn ze nog wel gemakkelijk te bereiken. Daarna wordt het lastiger en nemen ze vaak een time out van de natuur, omdat het niet stoer of hip is. Maar als ze vo'o'r die tijd flink met hun handen in de aarde hebben gezeten, komt de nieuwsgierig- heid op latere leeftijd weer terug. Daarom organiseren vrijwilligers van IVN vereniging voor natuur- en milieueducatie projecten en activiteiten binnen en buiten school. Zo gaan ze in Groningen op safari door de plantsoenen, kent Amsterdam de gierzwaluwbrigadiers en zetten Brabantse jeugdgroepen zich in voor bosonderhoud.

19.000 vrijwilligers
IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu en landschap. De vrijwilligersorgani-satie heeft ruim 19.000 leden, die door het hele land activiteiten organiseren voor alle leeftijden. Van wandeltochten tot fietsexcur-sies en cursussen. Bovendien ondersteunen IVN-vrijwilligers leerkrachten en ouders om natuuronderwijs zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Bedankt!

IVN ontvangt sinds 1996 steun van de Nationale Postcode Loterij. IVN dankt de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers hartelijk voor deze belangrijke en nodige bijdrage aan ons werk voor mens en natuur. Speel ook mee met www.postcodeloterij.nl voor prachtige prijzen en de goede doelen!