Gemeente Bernheze


vrijwilligersverzekering af

Gemeente sluit collectieve vrijwilligersverzekering af

De gemeente Bernheze vindt het zeer waardevol dat er zoveel vrijwilligers actief zijn in de gemeente. Deze vrijwilligers zijn onmisbaar voor alle organisaties. De gemeente wil graag haar waardering uitspreken voor al het werk dat wordt verzet door deze vrijwilligers en daarom heeft de gemeenteraad vanaf 2008 middelen beschikbaar gesteld voor het afsluiten van een collectieve vrijwilligersverzekering voor onze vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

De gemeente biedt de vrijwilligersverzekering aan, omdat vrijwilligers tijdens de uitoefening van hun vrijwilligerswerk risico kunnen lopen. Zij kunnen schade veroorzaken en zelf schade lijden. Door het aangaan van een collectief contract zijn alle vrijwilligers verzekerd die werkzaam zijn in een organisatie waar zowel betaald personeel als ook vrijwilligers werken.

Wijziging per 1 januari 2011
De collectieve vrijwilligersverzekering is per 1 januari 2011 afgesloten bij een andere verzekeringsmaatschappij en is ondergebracht bij VNG/Centraal Beheer Achmea.
Een wijziging is, dat het bij VNG/Centraal Beheer Achmea niet nodig is om gegevens van vrijwilligers aan te leveren. Alle vrijwilligers in de gemeente zijn namelijk automatisch verzekerd. Als er schade gemeld wordt bij VNG/Centraal Beheer Achmea, dan dient de organisatie wel aan te kunnen geven dat een persoon inderdaad als vrijwilliger betrokken is bij die organisatie.
Een andere wijziging is, dat we nu voor alle organisaties de bestuurdersaansprakelijkheid hebben geregeld. Voor het overige zijn de voorwaarden niet/nauwelijks veranderd voor de vrijwilligers.

Informatie
In ons Loket (zoek op 'vrijwilligers') vindt u onder andere de polisvoorwaarden, een schademeldingsformulier, een beschrijving van hoe te handelen bij schade en een lijstje met veel gestelde vragen.

Voor inhoudelijke vragen over deze verzekering kunt u contact opnemen met de heer B. Imminck of mevrouw K. van den Akker (0412) 45 88 88.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35