Gemeente Grave

Werkzaamheden N324 Graafseweg (Alverna); ook gevolgen voor verkeer uit Grave

In april 2011 gaat de reconstructie van de N324 Graafseweg van start. Samen met de gemeente Wijchen wil de provincie hiermee de geluidsoverlast in Alverna verminderen en de leefbaarheid van het gebied vergroten. De werkzaamheden duren tot aan het eind van het jaar en leiden onvermijdelijk tot overlast voor omwonenden en weggebruikers. De werkzaamheden kunnen ook gevolgen hebben voor verkeersdeelnemers die vanuit of door Grave richting Gelderland gaan . Hieronder leest u meer over de omleidingsroutes, de bereikbaarheid van Alverna en de planning van werkzaamheden.

Planning werkzaamheden
De reconstructie van de N324/Graafseweg wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste werkzaamheden zijn gestart op maandag 4 april 2011.

Fase 1: van april t/m juli
Men begint met de reconstructie van de Graafseweg vanaf de rotonde Oosterweg tot en met de aansluiting met de Heumenseweg. Hiervoor wordt de aansluiting van de Leemweg op de Graafseweg afgesloten. De Heumenseweg wordt met een tijdelijke weg aangesloten op de Graafseweg richting Nijmegen.

Fase 2: van augustus t/m december
In de tweede helft van dit jaar worden drie werkzaamheden gelijktijdig uitgevoerd:

- Reconstructie van de Graafseweg tussen de aansluiting met de Heumenseweg en de Havenweg. De Heumenseweg is alleen aangesloten op de Graafseweg richting Grave.

- Herinrichting van de Heumenseweg en de pleinen in Alverna. Door te kiezen voor een halve wegafsluiting blijft doorgaand verkeer in twee richtingen op de Heumenseweg mogelijk.

- Ook vindt in september gedurende circa 3 weken de reconstructie van de aansluiting Havenweg met de Graafseweg plaats en is er asfaltonderhoud van de Graafseweg tussen de Havenweg en de Nieuweweg.

Omleidingen en bereikbaarheid
Tijdens de werkzaamheden is de N324 Graafseweg in fasen afgesloten. Het doorgaande verkeer op de N324 wordt omgeleid. Komende vanuit Grave reist u via de N324 (Graafseweg), de N845 (Drutenseweg), de A326 en de N326 (Wijchenseweg) naar Nijmegen en omgekeerd.

Alverna is in fase 1 bereikbaar vanaf de richting Nijmegen en in fase 2 vanaf de richting Grave. Op de Heumenseweg in Alverna blijft in twee richtingen verkeer mogelijk. Winkels en bedrijven in Alverna blijven, met overlast, bereikbaar.

Bussen van lijn 99 rijden een omleidingsroute; via de Oosterweg (halte), de kern van Wijchen, naar de Havenweg (tijdelijke halte) en door tot de Brabantse Poort in Nijmegen en weer terug. Tussen Brabantse Poort en Nijmegen CS rijden pendelbussen.

Kijk voor een omleidingskaart en de meest actuele informatie over deze weg regelmatig op www.gelderland.nl/n324. In onderstaand document vindt u ook een omleidingskaartje.
Â