Politie Kennemerland

Persberichten 1, 2 en 3 april

Regio Kennemerland, 03-04-2011

Politie houdt drie verdachten aan na vechtpartij LISSERBROEK, 3 april Politiemensen kregen omstreeks 05.00 uur de melding dat er gevochten zou zijn bij een bruggetje aan de Lisserbroekerweg. De verdachten zouden zijn vertrokken op twee snorfietsen. Op basis van het kenteken van een van de snorfietsen kwamen de agenten al snel bij een adres in Lisserbroek terecht. Direct kwamen de drie verdachten naar buiten. De drie, 17, 21 en 19 jaar oud en afkomstig uit Sassenheim en Lisserbroek gaven toe te hebben gevochten. De slachtoffers, twee jongens van 18 jaar oud uit Nieuw-Vennep, zijn met letsel aan het gezicht ter controle naar een ziekenhuis vervoerd.

Jongen gewond na glas in het gezicht
HAARLEM, 2 april In een horecagelegenheid aan Riviervismarkt ontstond vrijdagnacht omstreeks 03.30 uur een vechtpartij. Een 22-jarige Haarlemmer liep verwondingen in het gezicht op doordat hij met een glas geslagen is. De politie onderzoekt de zaak en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

Twee verdachten aangehouden na poging bromfietsdiefstal VELSERBROEK, 2 april Politiemensen kregen vrijdagnacht omstreeks 00.30 uur de melding dat drie personen een bromfiets hadden proberen te stelen aan Clara Wichmannstraat. De diefstal zou niet gelukt zijn en de drie zaten met zijn drieën op een bromfiets. De politiemensen stelden direct een onderzoek in en zagen de bromfiets, met daarop drie personen, rijden op het Vestingplein. De agenten gaven een stopteken maar daar reageerde de bestuurder niet op. De bestuurder reed weg in de richting van het Vestingpad. Een van de agenten stond op de Parallelweg en gaf de bestuurder opnieuw een stopteken. Deze echter reed door en de agent kon ternauwernood opzij springen om te voorkomen dat hij werd aangereden. Uiteindelijk is de bromfiets tot stoppen gedwongen op de Zeiler, door een politieauto daar te plaatsen. De bromfietser is hier tegen aan gereden. Na de aanrijding zijn twee verdachten weggerend. In een tuin aan het Fregat is een 17-jarige Amsterdammer aangehouden. Deze was na een sprong over een hekje in het water terecht gekomen. De bestuurder, een 21-jarige jongen zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op de hoek van de Zeiler/Westerbroekerweg aangehouden. De derde verdachte wordt nog gezocht.

De twee verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Auto op zijn kop na eenzijdige aanrijding
HEEMSKERK, 2 april Op de Tolweg ontstond zaterdagmiddag omstreeks 13.30 uur een eenzijdige aanrijding waarbij de auto op het dak terecht kwam. De auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Beverwijk, botste door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal en kwam op het dak terecht. De Beverwijker wist op eigen gelegenheid de auto te verlaten. Hij is uit voorzorg naar een ziekenhuis vervoerd ter controle.

Twee verdachten aangehouden voor poging scooterdiefstal HAARLEM, 2 april Politiemensen kregen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur de melding dat twee personen zojuist hadden geprobeerd een scooter te stelen in de Eksterlaan. De agenten stelden direct een onderzoek in en zagen twee personen lopen in de richting van de Romeinenstraat. In de Clovisstraat werd het tweetal op basis van signalement aangehouden. De Haarlemmers van 19 en 21 jaar oud zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Twee 14-jarige jongens aangehouden voor ingooien ruiten ZWANENBURG, 1 april Bij de politie kwam vrijdagavond rond 21.30 uur de melding binnen dat een raam van een woning aan de Troelstralaan vernield was. In eerste instantie werd gedacht dat er op geschoten was, al snel bleek dat het raam door middel van een steen vernield was. Korte tijd later werd gemeld dat op de Kinheim eveneens een raam vernield was. Daar was gezien dat er twee personen weg waren gereden op een fiets. Diverse agenten hebben in de omgeving gezocht naar de jongens, inmiddels kwam nog een derde melding binnen dat er een raam vernield was aan de Seevank. Uiteindelijk konden beide verdachten, 14 jaar oud en afkomstig uit Zwanenburg in de Essenlaan worden aangehouden. De twee zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. Gezien de leeftijd werden hun ouders in kennis gesteld van hun aanhouding. Er deden zich geen persoonlijk ongelukken voor.

Stomdronken automobilist van straat gehaald
IJMUIDEN, 2 april Politiemensen zagen zaterdagavond omstreeks 23.00 uur een auto rijden op de Kanaaldijk, die waarschijnlijk onder invloed van alcohol reed. De man was tijdens het inparkeren ook nog tegen een auto aangereden. Toen de agenten de bestuurder wilden aanspreken werd duidelijk dat de man fors onder invloed van alcohol was. Hij was onvast ter been, rook naar alcohol en zoog telkens aan het blaaspijpje van de alcoholtest in plaats van te blazen. De 44-jarige Pool is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

Gestolen auto aangetroffen in water; politie zoekt getuigen VIJFHUIZEN, 2 april De politie kreeg zaterdagochtend omstreeks 06.30 uur de melding dat er een auto te water was geraakt aan de Spaarnwouderweg. Er zouden geen inzittenden te water zijn geraakt. Ter plekke bleek dit inderdaad zo te zijn. In de auto bleek een deel van de stuurkolom verwijderd, bij navraag bleek de auto gestolen te zijn. Het vermoeden bestaat dat de auto door de verdachte(-n) is gedumpt. De politie is op zoek mensen die daar, vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag getuige van zijn geweest. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Hoofddorp, via 0900-8844.

Jongeman mishandeld; politie zoekt getuigen
BEVERWIJK, 1 april Vrijdagavond rond 23.30 uur meldde zich een jongeman bij het politiebureau, die aangaf net mishandeld te zijn. De 17-jarige jongen uit IJmuiden, wiens gezicht flink onder het bloed zat, was bij het station Beverwijk door een viertal jongens in het gezicht geslagen. De politie wil graag weten of er getuigen zijn geweest van het incident en wil graag in contact komen met hen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie in Beverwijk, via 0900-8844. De jongen is naar een ziekenhuis gegaan om zijn verwondingen te laten behandelen.

Auto te water: bestuurder onder invloed
HOOFDDORP, 2 april Politiemensen kregen omstreeks 07.45 uur de melding dat er een auto te water was geraakt aan de Burgemeester van Willigenlaan. Ter plekke troffen zij inderdaad een auto te water, de bestuurder was op eigen gelegenheid uit de auto gekomen en zat op de grond. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden, bij hem werd een promillage van 1,25 gemeten. Het rijbewijs van de 26-jarige Amsterdammer werd ingevorderd.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt I
LISSERBROEK, 3 april Politieagenten zagen zaterdag net na middernacht een scooter rijden op de Lisserdijk, met daarop twee personen. De persoon achterop hield, naar later bleek, drie krukken overdwars vast, waardoor een verkeersgevaarlijke situatie ontstond. Op de Herenweg gaven de agenten een stopteken en de bestuurder moest een blaastest afleggen. De 23-jarige Lissenaar bleek fors onder invloed van alcohol te rijden, bij hem werd een promillage van 1,15 geconstateerd. Aangezien de jongeman een beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Beginnend bestuurder rijbewijs kwijt na rijden onder invloed II NIEUW-VENNEP, 1 april Vrijdagavond omstreeks 23.30 uur ontstond er op de IJweg bij een rotonde onenigheid tussen een scooterbestuurder en een automobilist. De 21-jarige scooterbestuurder beschuldigde een automobilist ervan een gevaarlijke verkeersituatie te hebben veroorzaakt, hierop ontstond wat geruzie. De scooteraar had tijdens het rijden nog geprobeerd aan de deur van de auto te trekken om de automobilist aan te spreken. Een surveillerende agent trof de situatie aan en rook direct dat de scooterbestuurder alcohol had gedronken. Na ademanalyse bleek dit 1,3 promille. De agent heeft het rijbewijs van de beginnend bestuurder ingevorderd, daarnaast kreeg hij een proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Aanrijding met letsel
LIJNDEN, 2 april Op de Hoofdweg ontstond zaterdagmiddag omstreeks 17.15 uur een aanrijding waarbij twee autos betrokken waren. Een 38-jarige automobiliste uit Uithoorn wilde de auto voor haar inhalen en ging naar de linkerweghelft. Hier reed echter al een 21-jarige Hoofddorper die op dat moment haar aan het inhalen was. De auto van de Hoofddorper raakte te water, hij raakte zelf niet gewond. De auto van de Uithoornse sloeg over de kop. Zij en de 63-jarige inzittende uit Zwanenburg zijn door de brandweer uit de auto gehaald en uit voorzorg naar een ziekenhuis vervoerd.