Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.15 uur

Utrecht, 03-04-2011

Verwarde man doet onzedelijke voorstellen

UTRECHT- Op vrijdagochtend 1 april om 11.30 uur is een verwarde man aangehouden nadat hij schennis pleegde en oneerbare voorstellen aan vrouwen deed.

De verwarde verdachte, een 38- jarige man uit Utrecht, pleegde schennis op de Karwaken en sprak op de Hondsrug vrouwelijke voorbijgangers aan. Hij deed hen onzedelijke voorstellen.

De vrouwen melden dit bij de politie.

Agenten gingen in de buurt op zoek naar de man en troffen hem uiteindelijk in de buurt van zijn woning aan. Hij is aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Auto kwijt

UTRECHT- Op zaterdagmiddag 2 april melde een man zich op het Bureau aan de Kroonstraat omdat hij zijn auto kwijt was.

De man werd gelijk aangehouden omdat hij gezocht werd voor het verlaten van plaats van ongeval na een verkeersongeluk.

De 24- jarige man uit Nieuwegein had volgens de aangever, een 24- jarige man uit Utrecht, op vrijdagavond 1 april rond 21.00 uur op de Beneluxlaan een ongeluk veroorzaakt. Hij had daar de auto van de aangever aangereden.

De aangever reed nog een stuk achter de verdachte aan en gaf aan de politie de locatie van de auto van de verdachte door. Die trof de auto zonder bestuurder aan en nam deze in beslag.

De 24- jarige verdachte uit Nieuwegein zit vast, zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is voor onderzoek in beslaggenomen.

Insluiping

UTRECHT- Op zaterdagmiddag rond 17.00 uur werd in een woning aan de Dudoksingel een handtas gestolen.

De verdachten zijn door de openstaande tuindeur het huis binnengegaan en hebben daar een tas weggenomen.

Signalement verdachten: twee lichtgetinte jongens van ongeveer 18 jaar. Een van de verdachten had een opvallende trui aan met strepen in de kleuren rood, wit en zwart.

Heeft u informatie over deze insluiping? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Overval in woning

UTRECHT- In de nacht van vrijdag 1 april op zaterdag 2 april werd een vrouw in haar woning aan de Taco Sybrandshof beroofd.

Rond 24.00 uur werd er bij het slachtoffer aangebeld. De vrouw deed open en de man gaat met een smoes het huis binnen. In de woning bedreigde de man de vrouw met een steekwapen en dwingt haar zo haar geld en pinpas af te geven. Wanneer de vrouw alles heeft afgegeven verlaat de man de woning.

Signalement overvaller:

Blanke man, 1.75 meter lang, smal postuur. Zwarte jas, muts en handschoenen en een lichte wijde spijkerbroek.

Heeft u informatie over deze overval? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844

Mishandeling

UTRECHT- In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 april werd een jongeman aangehouden omdat hij een klant en een portier van een horecagelegenheid aan het Janskerkhof had geslagen.

Om 3.40 uur kwam bij de politie een melding binnen van een lastige klant in een horecagelegenheid aan het Janskerkhof. Toen agenten ter plaatse kwamen werd de jongeman buiten door meerdere personen in bedrang gehouden. Hij zou een klant en een portier van de horecagelegenheid geslagen hebben. Inpraten op de jongen had geen zin, hij bleef het personeel en klanten uitdagen.

De verdachte, een 19- jarige Haarlemmer, werd aangehouden en naar het bureau meegenomen voor verhoor.

Diefstal fiets

UTRECHT- In de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 april werd omstreeks 5.30 uur een man aangehouden voor fietsdiefstal.

Via cameratoezicht werd gezien dat een man op de Oudegracht het slot van een fiets openbrak en ermee wegfietste. Agenten gingen ter plaatse en wilden de 46 jarige verdachte uit Utrecht aanhouden. Omstanders die zich met de aanhouding begonnen te bemoeien konden door te dreigen met pepperspray spuiten op afstand gehouden worden.

De verdachte is aangehouden en voor verhoor naar het bureau overgebracht.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT- In de nacht van zaterdag 2 op zondag 3 april werd een man aangehouden voor rijden onder invloed.

Omstreeks 4.30 uur veroorzaakte de verdacht, een 20- jarige man uit Utrecht, een aanrijding op het Lucasbolwerk. Uit de ademanalyse bleek dat de man 775 ugl blies.

De verdachte is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Jongens aangehouden na straatroof

UTRECHT- Op Vrijdagavond 1 april werden twee jongens aangehouden nadat zij een andere jongen van zijn mobiele telefoon beroofd hadden.

Om 18.15 kwam bij de politie een melding van een straatroof binnen. Bij het viaduct op de Lagenoord werd een jongen van zijn mobiele telefoon beroofd. Door de hulp van omstanders en getuigen konden de twee straatrovers aangehouden worden.

De verdachten, een 17- jarige jongen uit Wapenveld en een 16- jarige jongen uit Bruinerveen, zijn voor verhoor naar het bureau overgebracht.