Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaandam/Amsterdam, 31 maart 2011

Dam tot Damloop groeit naar 40.000 startplaatsen!


- plaats voor 5.000 extra deelnemers -

De Dam tot Damloop is al jaren het grootste hardloopevenement van Nederland. Organisator Le Champion en de gemeenten Amsterdam en Zaanstad kunnen met trots mededelen dat zondag 18 september 5.000 extra hardlopers van start kunnen gaan. Een fantastisch gegeven, want nu kunnen nog meer mensen genieten van de unieke sfeer van de Dam tot Damloop. De 27e editie belooft een speciale te worden met voor het eerst in de geschiedenis 40.000 hardlopers aan de start.

De afgelopen jaren was de vraag naar startnummers bij de Dam tot Damloop vele malen groter dan het aanbod. In 2010 waren de startbewijzen voor de 10 Engelse Mijl (16,1 km) zelfs binnen twee uur uitverkocht. Een ongekend record in de hardloopsport. Met 5.000 extra startbewijzen hoopt Le Champion beter aan de grote vraag tegemoet te kunnen komen.

"Dankzij de goede samenwerking met Zaanstad en Amsterdam hebben we deze toename van deelnemers kunnen realiseren", aldus directeur Simone Richardson. "Wij zijn erg blij dat we nu plaats kunnen bieden aan meer hardlopers bij ons evenement. Daarbij is het belangrijk dat de unieke sfeer van de Dam tot Damloop behouden blijft en iedereen op een veilige manier kan deelnemen."

Burgemeester Geke Faber licht verder toe: "De Dam tot Damloop is hét sportevenement van Zaanstad. Ieder jaar is onze gemeente gastvrouw van dit evenement en dat doen we met veel plezier. Het verzoek tot uitbreiding van het aantal deelnemers is goed onderzocht en het blijkt dat met de juiste maatregelen de Dam tot Damloop ook met meer deelnemers een leuk en veilig evenement blijft."

Om te groeien naar een groter deelnemersaantal is het belangrijk, om een veilige omgeving te blijven creëren voor de 40.000 deelnemers en zo'n 200.000 bezoekers. Daarom is in opdracht van de gemeente Zaanstad door het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in 2010 een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd naar alle veiligheidsaspecten. Het COT concludeerde in haar rapport dat de Dam tot Damloop op een verantwoorde wijze kan groeien naar 40.000 deelnemers en de gemeente Zaanstad heeft dit positieve advies overgenomen.

De inschrijving voor de Dam tot Damloop opent zaterdag 2 april 2011 om 09.00 uur. De lopers kunnen zich dan weer inschrijven via www.damloop.nl. De organisatie verwacht dat het grootste deel van de startbewijzen binnen enkele dagen uitverkocht zal zijn.


---

Noot aan de redactie (

Ingezonden persbericht