Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 02-04-2011

Woninginbreker op heterdaad ingerekend

TILBURG: De politie arresteerde vrijdagavond 1 april 2011 een 17-jarige jongeman uit Tilburg kort nadat hij betrokken was bij een woninginbraak aan de Jan van Riebeeckstraat. Op het moment van zijn aanhouding had hij de buit nog bij zich. Twee mededaders zijn nog voortvluchtig.

De inbraak vond rond 23.00 uur plaats en werd ontdekt door de 27-jarige dochter van de bewoners. Zij kwam rond die tijd aan bij haar ouderlijke woning en zag meteen dat er iets niet pluis was. De lichten brandden in het huis en op de hoek van de straat (Jan van Riebeeckstraat / Veestraat) stond iemand op de uitkijk. Via de buren werd alarm geslagen, waarbij het signalement van een van de vluchtende daders werd doorgegeven. De politie zette de omgeving af. Een van de agenten zag een jongeman voorbij rennen, die voldeed aan het signalement. Na een korte achtervolgen kon deze jongeman worden achterhaald in de
Geefhuishof. Hij werd meteen in de boeien geslagen. In zijn kleding werd de buit (sieraden en autosleutels). De arrestant werd in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten.
Vermoedelijk waren er nog twee daders bij de inbraak betrokken. Zij vluchtten weg in een klein model personenauto zijn op dit moment nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar ze.

Winkeldief houdt zich niet aan winkelverbod

TILBURG: De politie maakte vrijdagmiddag 1 april 2011 proces-verbaal op vanwege huisvredebreuk. De verdachte, een 30-jarige man uit Tilburg, had zich niet aan een toegangsverbod gehouden. De man pleegde een paar weken geleden winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Hestiastraat. Het bedrijf legde naar aanleiding van de diefstal de verdachte een winkelverbod van 24 maanden op. Dit betekent dat de man gedurende twee jaar de winkel niet mag betreden. Vrijdagmiddag kwam hij toch de zaak binnen en pleegde daarmee willens en wetens huisvredebreuk. Het personeel waarschuwde de politie, waarna de 30-jarige man gearresteerd werd.

Man raakt gewond bij verkeersruzie

TILBURG: Een 41-jarige automobilist raakte vrijdagmiddag 1 april licht gewond bij een verkeersruzie. Zijn belager hanteerde bij het geweld een mes.

Het incident begon rond 13.00 uur op de Hart van Brabantlaan. De automobilist kreeg ruzie met twee overstekende voetgangers. Daar moest hij al een klap incasseren. Volgens het slachtoffer kreeg zijn belager daarbij hulp van andere personen. Vervolgens verplaatsten de
gebeurtenissen zich naar het NS-Plein. De automobilist wilde alsnog verhaal halen en raakte opnieuw in conflict met de jongeman. De dader bevond zich op dat moment al in een stadsbus. In de bus escaleerde opnieuw. Waarbij de voetganger een mes trok en daarmee de automobilist verwondde. Het slachtoffer liep een kleine verwonding op.
Ambulancepersoneel behandelde hem ter plekke. Daarna ging het
slachtoffer met de gewaarschuwde agenten mee naar het politiebureau om aangifte te doen. De politie is nog op zoek naar de onbekende dader. Deze jongeman was in het gezelschap van een meisje toen de
mishandelingen plaatsvonden.

Dronken automobilisten veroorzaken ongevallen: rijbewijzen kwijt!

TILBURG: Twee automobilisten veroorzaakten verkeersongevallen. In beide gevallen bleek dat de veroorzaker onder invloed was. Er raakte niemand noemenswaardig gewond.

Het eerste ongeval betrof een aanrijding tegen een lantaarnpaal op de Heyhoefdreef. Het ongeluk gebeurde vrijdagavond 1 april kort voor middernacht. De 40-jarige man uit Garnwerd reed de lichtmast finaal omver met zijn zwarte VW bestelbus. De man vertelde dat hij met zijn mobiele telefoon bezig was, toen hij de macht over het stuur verloor. Na zijn arrestatie onderging hij de verplichte ademanalyse. Dat leverde een uitslag van 685 ug/l op. De hoogte van de uitslag was reden om meteen het rijbewijs van de man in te vorderen.

Een 51-jarige automobilist uit Moergestel probeerde aan een
politiecontrole te ontkomen en raakte daarbij van de weg. De man reed tegen de rijrichting in op de Spoorlaan en vestigde daarmee de aandacht op zichzelf. Agenten, die de man wilden aanspreken op zijn rijgedrag, gaven hem een stopteken. In plaats van de stoppen, ging hij er met hoge snelheid vandoor. Hij maakte tijdens zijn vlucht en-passant gebruik van het fietspad. Zij vlucht ging verder waarna hij met zijn Volvo de snelweg A58 opdraaide en richting ging Eindhoven .
De snelheden liepen daarbij op tot boven de 180 km/u. Gezien de gevaarzetting stopten de agenten de achtervolging. Een paar minuten later volgde het bericht dat er een Volvo met hoge snelheid de afslag Moergestel had gemist. De automobilist was van het talud
geraakt en in een weiland terecht gekomen. Ook deze 23-jarige man (uit 's-Hertogenbosch) was onder invloed (475 ug/l). Het verkeersgevaarlijk rijgedrag in combinatie met het alcoholgebruik was aanleiding om het rijbewijs in te nemen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 02-04-2011 12:55 | © Regio Midden en West Brabant |