KNHS

Pascalle van Boxtel wint gouden medaille in de klasse L van het KNHS-Indoorkampioenschap

2 april 2011

ERMELO (KNHS): De 17-jarige Pascalle van Boxtel (Vlijmen) wint het KNHS-Indoorkampioenschap in de klasse L springen om de Ernst & Young Prijs. Maar liefst 17 combinaties wisten zich voor de finale te plaatsen. Met haar paard Rendezvous (v. Kroongraaf) bleef Pascalle foutloos in zowel het klassieke parcours als de barrage in een snelle tijd van 35,40 seconden. De amazone maakt ook deel uit van het B-kader eventing junioren.

De zilveren medaille was voor Annemijn Harten (Kamperland) met haar Sukabumi (v. Monaco). De indoorkampioen van Zeeland reed hier een foutloze barrage en finishte in een tijd van 38,02 seconden.

Marjolein Braamhaar (Borne) eindigde met slechts een klein verschil achter de nummer twee. Met Aletta (v. Lupicor) wist zij de barrage zonder springfouten af te leggen in een tijd van 38,25 seconden. Vorig jaar heeft Majolein haar paard zelf zadelmak gemaakt, sinds kort zijn ze in de klasse L actief.