Gerechtelijke organisatie

Vrijspraak K. voor beschuldiging van mishandeling vriendin

Amsterdam, 1 april 2011 - Het gerechtshof Amsterdam heeft op vrijdag 1 april de heer K. vrijgesproken. K. werd vervolgd vanwege mishandeling van zijn vriendin. Eerder werd hij al door de rechtbank vrijgesproken, waarop het Openbaar Ministerie hoger beroep heeft ingesteld.

Onvoldoende wettig bewijs
Naar het oordeel van het hof bevat het dossier aanwijzingen dat K. op hardhandige wijze een ruzie heeft beslecht die op een andere wijze opgelost had moeten worden, maar zijn deze aanwijzingen onvoldoende om tot het wettig en overtuigend bewijs van mishandeling van zijn vriendin te komen

Verschillende lezingen
Volgens de vriendin hebben K. en zij na een diner ruzie gekregen. K. wilde met rust gelaten worden en is naar zijn slaapkamer gegaan. Zij wilde de ruzie echter uitpraten en heeft K. in de slaapkamer bij zijn arm vastgehouden om contact met hem te krijgen. Volgens haar heeft K. haar toen bij de keel gegrepen en haar hoofd tegen de rand van het bed geslagen.

Volgens de lezing van K. wilde hij na het diner met rust gelaten worden en is naar bed gegaan. Toen zijn vriendin op het bed is gaan zitten voor een gesprek heeft hij haar weggeduwd. Hierbij heeft hij haar mogelijk pijnlijk geraakt en is zij met haar hoofd op de rand van het bed terechtgekomen.

Geen steun
In het dossier heeft het hof geen steun kunnen vinden voor één van beide lezingen. Het letsel dat bij de vriendin is geconstateerd is onvoldoende duidelijk om te komen tot de conclusie dat K. met zijn handelen het opzet had zijn vriendin te mishandelen.

LJ Nummer

BP9899

Zie het origineel
Bron: Gerechtshof Amsterdam Datum actualiteit: 1 april 2011 Naar boven