Dura Vermeer

Hengelo - 01 april 2011

Seminar 2011 `zorg en ketensamenwerking' groot succes!

De door Dura Vermeer Bouw Hengelo georganiseerde seminar 2011 `zorg en ketensamenwerking' in het Rabotheater in Hengelo is een succes gebleken. Meer dan 400 aanwezigen uit geheel Nederland hebben het congres met actuele onderwerpen op het gebied van zorg en ketensamenwerking bijgewoond.

De bezoekers kregen daarbij een afwisselend en onderhoudend programma voorgeschoteld. Waarin aandacht werd gegeven aan een diversiteit aan sprekers en onderwerpen. Het ging `Van Yab Yum naar Dim Sum', de lancering van het PCS Zorgconcept naar samen sneller, beter, leuker en goedkoper werken in de keten.

Samen sneller, beter, leuker en goedkoper
Onder de vele bezoekers waren vertegenwoordigers aanwezig uit de bouw- en vastgoedbranche maar ook uit andere sectoren zoals de zorgsector. Zorginstellingen, corporaties, beleggers, ontwikkelaars, overheden, architecten en toeleveranciers luisterden, spraken en discussieerden mee over de vernieuwende werkwijze ketensamenwerking en de toekomst van de bouw-, vastgoed- en zorgbranche.

Daarbij warmde innovator Marjet Rutten, schrijfster van het boek `Van Yab Yum naar Dim Sum', de volle grote zaal van het theater op. Dit deed zij op interactieve wijze door dieper in te gaan op haar visie op de bouwbranche in 2025. Met sprekende voorbeelden en stellingen gaf Marjet een duidelijk beeld van wenselijke veranderingen en een cultuuromslag van denken en doen. Een goed voorbeeld hiervan is ketensamenwerking.

Een onderwerp dat verder toegelicht werd door directeur van Deloitte Real Estate Advisory, Marcel Noordhuis. Deze landelijk bekende voortrekker op het gebied van ketensamenwerking toonde met zijn verhaal aan dat door deze vernieuwende manier van samenwerken een sterke faalkostenreductie kan worden bereikt. Dura Vermeer is koploper op het gebied van ketensamenwerking. Één van de ketensamenwerkingspartners Corporatie Welbions uit Hengelo kwam aan het woord in de persoon van directeur/bestuurder Harry Rupert. Hij sprak daarbij over zijn eerste positieve ervaringen binnen onze ketensamenwerking.

Grootse première van het PCS Zorgconcept
Tijdens het seminar schetste Voorzitter van de Raad van Bestuur van Trivium Meulenbelt Zorg, Peter Weda, de actuele problematiek in de zorgsector op het gebied van de realisatie van waardevast zorgvastgoed. Hij gaf aan dat zorginstellingen zich moeten ontwikkelen van beheerder naar ondernemer. Daarbij speelt aanpasbaar efficiënt zorgvastgoed met een hoge restwaarde een belangrijke rol.

Na zijn heldere betoog startte de grootse première van het PCS Zorgconcept. Hét antwoord op de marktvraag in de zorg. Een uitgebreide en informatieve film nam de bezoekers daarbij mee in de wereld van het PCS Zorgconcept. Waar optimaal wonen en verzorgen voorop staan. Dit wordt mogelijk gemaakt door de efficiëntie, variatiemogelijkheden, modulaire opbouw en goede exploitatiemogelijkheden van het PCS Zorgconcept.

Een positief signaal in roerige tijden
Het gehele programma stond onder leiding van dagvoorzitter Henk Pluimers, voorzitter van de directie van Dura Vermeer Bouw Hengelo. Hij gaf aan dat het initiatief voor het organiseren van dit evenement is gekomen omdat Dura Vermeer een positief signaal wil geven in de huidige economisch roerige tijden. Door open en transparant te werken kan de bouw- en vastgoedbranche de benodigde cultuuromslag teweeg brengen. Dura Vermeer is hier al mee gestart.

Een feit gestaafd door de Voorzitter van de Raad van Bestuur van het landelijke Dura Vermeer Groep, Job Dura. Hij sprak gedurende het seminar 2011 over de kernwaarden van Dura Vermeer. Daaronder een positieve manier van samenwerken waardoor ambities van klanten op de beste wijze, tegen de laagste kosten en in de snelste tijd op een prettige manier worden waargemaakt.

---