Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 01-04-2011

Valse aangifte straatroof: 750 Euro boete

TILBURG - Een 26-jarige man uit Den Bosch heeft van het Openbaar Ministerie een boete opgelegd gekregen van 750 Euro voor het doen van een valse aangifte van straatroof.

De man meldde op 02 januari jl. dat hij en zijn vriend beiden beroofd waren van onder andere hun smartphones. Met het opnemen van een aangifte stelde de politie direct een onderzoek in. Het 'slachtoffer' verklaarde dat hij rond 01.30 uur samen met zijn vriend op de Spoorlaan benaderd werd door drie onbekende mannen. De mannen zouden onder bedreiging van messen hen onder andere hun gsm's afhandig gemaakt hebben.

Gedurende het onderzoek kregen de agenten argwaan. Het vermoeden rees dat de aangever een valse aangifte gedaan had. Na hem daarmee
geconfronteerd te hebben bekende de Bosschenaar. Hij verklaarde dat hij een valse aangifte gedaan had om verzekeringsgeld te kunnen innen. De politie benadrukt dat het doen van een valse aangifte een misdrijf is waarop hoge boetes staan. De politie overweegt intern of
onderzoekskosten in de toekomst verhaalt kunnen worden op daders voor het doen van valse aangifte.

Gestolen auto rijdt in op agent

TILBURG - De politie onderzoekt een poging doodslag die afgelopen nacht plaats vond in de Heubergenstraat. Een agent liep verwondingen op nadat een auto, die op 29 maart jl. buit gemaakt was bij een woninginbraak in het Veerse Meer op hem inreed.

Agenten troffen gisteravond na een ontvangen melding op een
parkeerterrein aan de Heubergenstraat een gestolen BMW aan. Het voertuig was op 29 maart jl. buit gemaakt bij een inbraak in een woning in de wijk de Blaak. Tijdens het onderzoek zagen de agenten, die in een onopvallende auto reden, rond middernacht een persoon in het voertuig stappen. Teneinde hem aan te kunnen houden benaderde één agent de auto te voet terwijl de andere agent de toegangsweg tot het parkeerterrein met het politievoertuig blokkeerde. Bij het zien van de politie gaf de dader in de gestolen auto gas en reed met hoge snelheid in op het politievoertuig. Een agent, die op dat moment naast de auto stond werd geraakt. Hij liep verwondingen aan zijn been, arm en gezicht op. De dader reed vervolgens met hoge snelheid weg richting Haendellaan. Na een korte achtervolging waarbij met hoge snelheden gereden werd raakte de politie het voertuig kwijt.

Politie treft knipmes en boksbeugel aan

TILBURG - De politie heeft gistermiddag tegen 16.30 uur twee Tilburgers van 19 jaar aangehouden voor het overtreden van de wapenwet.
Surveillerende agenten zagen tijdens een gesprek met een groep jongeren op de Paleisring op de grond een knipmes liggen. Hierop controleerden de agenten de aanwezigen. Bij beide Tilburgers trof de politie een knipmes en een boksbeugel aan. Eén van hen bekende eigenaar te zijn van het mes op de grond. Het duo mocht mee naar het bureau. De wapens zijn in beslag genomen.

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 01-04-2011 11:48 | © Regio Midden en West Brabant |