Gemeente Zwolle

Reconstructie Luttenbergstraat

In het project Reconstructie Luttenbergstraat komt een aantal noodzakelijke werkzaamheden samen.

Onderhoud asfalt en vernieuwing hoofdriool

De Luttenbergstraat, de Assendorperstraat (tussen Luttenbergstraat en het Groot Wezenland) en de Hanekamp zijn toe aan groot onderhoud van het asfalt. Het hoofdriool onder de Luttenbergstraat moet dringend worden vernieuwd en uitgebreid. Om de capaciteit van het hoofdriool te vergroten, komt onder de Luttenbergstraat een rioolbuis van 1,20 meter in doorsnede.

Verkeersaanpassingen

Om de de verkeersveiligheid te verbeteren wil de gemeente het wegprofiel aanpassen. Het kruispunt Luttenbergstraat-Assendorperstraat en het kruispunt Hanekamp-Menistenstraat worden overzichtelijker voor het fietsverkeer. Bij de rotonde Hanekamp komen voetgangersoversteekplaatsen.

Vervanging brugdek Hanekampbrug en aanpassing bushaltes

Het brugdek van de Hanekampbrug moet worden vervangen. De bushaltes in de Luttenbergstraat, Assendorperstraat en Hanekamp worden verhoogd. Dat vergemakkelijkt het in- en uitstappen van de bus, vooral voor mensen die minder goed ter been zijn. Bovendien kan het fietsverkeer beter doorstromen.

Veilig Verkeer Zwolle

Veilig Verkeer Zwolle


* © gemeente zwolle

* proclaimer

* colofon

* laatst gewijzigd: 31 maart 2011

* publicatiedatum: 31 maart 2011

(not implemented)______ (not implemented)________


-Submit

Mail deze pagina

Uw naam * ____________________ Uw e-mail (xx@domain.nl), * ____________________ Naam geadresseerde * ____________________ E-mail geadresseerde (xx@domain.nl), * ____________________ Bericht


___

___

___

___

___
(not implemented)_________

http://www.zwolle.nl/wonen-leven/verkeer/projecten-verkeer/luttenbergst raat.htm

Met vriendelijke groet,

(not implemented)________ (not implemented)_________