Gemeente Helmond


Voorjaarskermis

De voorjaarskermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 1 tot en met donderdag 7 april.

De kermis wordt opgesteld op de Markt, het Ameideplein en de Noord Koninginnewal tot aan de kruising met de Molenstraat. De kermis duur elke dag tot 24.00 uur.

Wegafsluitingen

De Noord Koninginnewal, Ameidewal en een stuk van de Watermolenwal zijn hierdoor van maandag 28 maart tot en met vrijdag 8 april afgesloten voor het verkeer. Ook het gedeelte van de Marktstraat tussen Ameidewal en Watermolenwal is die periode afgesloten. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun huis tijdens de kermisdagen beperkt per auto bereiken voor het laden en lossen van bijvoorbeeld boodschappen. Dat kan alleen s morgens tot 11.00 uur. De City-sporthal en parkeergarage zijn alleen bereikbaar via de kanaalzijde van de Watermolenwal.

Markten

De weekmarkten van 30 maart, 2 en 6 april verhuizen naar de Kanaaldijk NO. Op die woensdagen is de Kanaaldijk NO afgesloten vanaf de Havenbrug t/m de Waardstraat; er geldt dan een parkeerverbod vanaf 's morgens 6.00 uur t/m 15.00 uur. Op zaterdag 2 april is de Kanaaldijk NO afgesloten vanaf de Havenbrug t/m de Julianabrug en geldt het parkeerverbod vanaf 3.00 uur t/m 19.00 uur 's avonds.

Parkeren

Op de parkeerplaatsen en -terreinen op straat gelden de normale betaaltijden. Op parkeerterrein Ameideplein kan tijdens de kermis niet worden geparkeerd. De bewaakte parkeergarages Doorneind en City zijn tijdens de kermisdagen extra lang open, net als de bewaakte fietsenstallingen Doorneind en Speelhuisplein. Hiervoor gelden de normale parkeertarieven. Voor parkeergarage Boscotondo en de fietsenstalling Parkweg gelden de normale openingstijden en tarieven. Bij de ingangen van de gemeentelijke parkeergarages en fietsenstallingen vindt u een overzicht van de openingstijden tijdens de kermisperiode.