Gemeente Breda

Voorbereidende werkzaamheden uitbreiding sportcomplex de Gouwen De gemeente rooit deze week bomen en het bosplantsoen op de wal langs het parkeerterrein bij sportcomplex de Gouwen. Deze werkzaamheden gaan vooraf aan de uitbreiding van het sportcomplex. In juni kan dan begonnen worden met de aanleg van het natuurgrasveld en de uitbreiding van het parkeerterrein. Voordat deze werkzaamheden beginnen, ontvangt u hierover nog een Breda bericht.

De gemeente heeft in het kader van de Boswet melding gemaakt bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Het ministerie heeft geen bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen kap. Ook is er in het kader van de Flora- en Faunawet eind januari 2011 een scan gemaakt van de locatie. Hierbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Wat vooraf ging
Door de woninguitbreiding van Teteringen groeit ook de behoefte aan sportvoorzieningen. Daarom heeft de gemeenteraad enkele jaren geleden besloten om sportcomplex de Gouwen uit te breiden. In dit besluit zijn de afspraken met de Dorpsraad Teteringen meegenomen. Om de uitbreiding te kunnen realiseren, was het noodzakelijk om het bestemmingsplan te wijzigen. De bestemmingsplanprocedure is op 16 maart 2011 afgerond en op 17 maart 2011 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden. Nu kan er gestart worden met de uitvoering van de plannen.

Het plan bestond oorspronkelijk uit de aanleg van een kunstgrasveld, aanleg van een natuurgrasveld, uitbreiding van de parkeervoorzieningen en uitbreiding van de kleed- en wasaccommodaties aan de oostkant van de parkeervoorziening bij het voetbalcomplex.
Op verzoek van de voetbalvereniging en rekening houdend met de bezwaren van bewoners wat betreft een lichtinstallatie op het kunstgrasveld, is het plan aangepast. Het kunstgrasveld is in 2009 op het huidige complex aangelegd.