Ingezonden persbericht


Persbericht

Eerste Tata Nano door RDW gekeurd.

De RDW heeft de Tata Nano van Blij dat ik Rij gekeurd. Het resultaat is dat de auto bijna voldoet aan de gestelde eisen.

De Tata Nano, in de meest basic uitvoering, voldoet bijna aan de eisen. De voornaamste problemen worden gevormd door het ontbreken van informatie over de sterkte en de bevestigingspunten van de veiligheidsgordels. Reminrichting, stuurinrichting, hang en sluitwerk, brandstoftank zijn allemaal in orde. Met nadruk stellen wij dat de keuringseisen voor een individuele toelating anders zijn dan voor een typegoedkeuring. Deze Tata Nano is gekeurd op basis van de keuringseisen voor individuele toelating.

De overige zaken op de mancolijst hebben betrekking op het ontbreken van een mist achterlicht, naar links schijnende lampen en het ontbreken van een spiegel aan de linkerzijde (de auto is rechts gestuurd en dus zijn dit verklaarbare manco's). Benno Nekeman, voorzitter: " De mancolijst is ons meegevallen, het blijkt dus technisch ook een prima auto te zijn." De Stichting Blij dat ik Rij, de initiatiefnemer van de import, hoopt binnen 4 weken de auto opnieuw aan te kunnen bieden bij de RDW voor een definitieve goedkeuring en kentekenaanvraag. Naar het zich laat aanzien kan de TATA Nano kan dus voor 2013 al in Europa rond rijden.

Over Stichting Blij dat ik Rij
De Stichting Blij dat ik Rij innoveert mobiliteit op de gebieden gemak, voordeel, veiligheid en duurzaamheid. Zo introduceerde Blij dat ik Rij recent ook de Online Autoservice, een marktplaats voor het voordeligste auto onderhoud, de APK alert ter voorkoming van boetes en de zoekmachine voor groene autogarages in Nederland.

Over de RDW
De RDW is een uitvoeringsorganisatie die valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De RDW is de Nederlandse toelatingsautoriteit voor voertuigen: personenauto's, bedrijfswagens, vrachtwagens, motoren, brommers, scooters, etc. In feite alle voertuigen die u in Nederland en ook daarbuiten op de openbare weg tegenkomt. Ze moeten immers allemaal voldoen aan de vereiste veiligheids- en milieuaspecten. De RDW ziet er op toe dat dat ook inderdaad het geval is.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht