Gemeente Weert

Oranjegekte in Weert

De 'oranjegekte' in Weert is losgebarsten! Nu het programma van Koninginnedag bekend is, zijn verenigingen en organisaties die een rol hebben op de Koninklijke route volop bezig met de voorbereidingen. Hartstikke leuk voor uw redactie natuurlijk om daar aandacht aan te besteden. Daarnaast kleurt de stad Weert steeds meer oranje en ontstaan er allerlei initiatieven voor speciale Weerter Koninginnedagproducten. Al deze voorbereidende 'oranje-activiteiten' vindt u terug in bijgaand document, getiteld 'Weerter Oranjegekte'. Dit document blijven we natuurlijk aanvullen, maar we willen het nu al graag met u delen. Neem gerust contact met ons op (via onderstaande gegevens) voor meer informatie. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de contactpersonen die in het document staan.

Wat op zeer korte termijn gaat gebeuren:

- Morgen (1 april) verspreiden de gemeente Weert, centrummanagement en de VVV vlaggen, freecards en programmaposters van de Oranjeweek aan winkeliers in de binnenstad. Dit gebeurt tussen 14.00 en 16.00 uur. We zijn herkenbaar aan de oranje bodywarmers.
- a.s. Zaterdag (2 april) en de drie zaterdagen daarna staat er een speciale Koninginnedagstand op de weekmarkt. De bakkers verkopen hier de Weerter Koninginnevlaai, maar daarnaast kan iedereen hier meer informatie krijgen over het programma van Koninginnedag en de Oranjeweek. De stadsgidsen geven tekst en uitleg.
- a.s. Maandag (4 april) start de verkoop van de Koninginnedagvlaggen bij het Infocentrum van het Stadhuis en de VVV (Maasstraat). Iedereen kan hier voor 5 Euro een vlag kopen (zolang de voorraad strekt).