Gemeente Uithoorn

Vrijwilligers Advies Commissie (VAC) ook komende jaren in Uithoorn actief


B&W hebben op 24 maart een nieuw convenant ondertekend met de VAC, zodat deze commissie ook in de periode 2011 t/m 2014 actief kan blijven. De komende jaren staan nog de nodige nieuwbouwprojecten in de gemeente Uithoorn op stapel, waarbij deskundig advies van de VAC welkom is.

Wat doet de VAC?

De Vrijwillige Advies Commissie (vroeger de Vrouwen Advies Commissie) is al jaren actief in de gemeente Uithoorn. De VAC behartigt de belangen van de woonconsumenten vanuit de visie van de gebruiker en wil de gebruikskwaliteit van woningen en woonomgeving nog beter maken. Op verzoek van de gemeente brengt de VAC schriftelijk advies uit over nieuwbouwplannen in de huur- en koopsector. De commissie bestaat uit 5 tot 8 personen, die in Uithoorn wonen en ruimschoots deskundig zijn op het gebied van wonen.
In de afgelopen jaren heeft de VAC haar meerwaarde regelmatig bewezen, door over allerlei nieuwbouwprojecten te adviseren, zoals in Legmeer, Park Krayenhoff en in De Kwakel. Plattegronden zijn kritisch op gebruikskwaliteit bekeken evenals de afwerking en uitrusting van de woningen, zoals de plaats van wandcontactdozen en de inrichting van keuken en sanitair.

Gemeente en VAC rekenen op voortzetting van een vruchtbare samenwerking.

foto VAC
Contactgegevens

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16

1423 AJ Uithoorn
Postbus 8

1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22

E-mail: gemeente@uithoorn.nl