Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Wijchen, 8 februari 2011

Werkconferentie | Kracht van Verbinding | 31 maart 2011 | 't Mozaïek Wijchen

Bij innovatie in de zorg gaat het niet noodzakelijkerwijs over het uitvinden van iets nieuws, maar over het op een nieuwe manier verbinden van het bestaande. Het begint met anders kijken naar de zaken, waarvan mensen vinden dat die er echt toe doen.

Tijdens de werkconferentie Kracht van Verbinding op 31 maart aanstaande staat het delen en verbreden van inzichten over innovatie in de zorg centraal. Met de deelnemers van de werkconferentie gaan de sprekers en workshopleiders in gesprek over de Kracht van Verbinding. Verbinding van kennis, expertise, ervaringen, passie en betrokkenheid van mensen, organisaties en maatschappij. Verbindingen die kunnen leiden tot bijzondere relaties met een verrassende meerwaarde en duurzame waardecreatie in de zorg.

Logica brengt je van a naar b, maar moed en dromen brengen je verder Diverse thema's, waaronder Burgerschap, Presente Zorg, De Professional, contextueel organiseren en samenwerken, komen aan bod. Deelnemers dragen actief bij aan het vormen van nieuwe ideeën, dromen en mogelijke antwoorden op kernvragen. De doelstelling is om (elkaar) te inspireren.

Voor deelnemers die al meer bekend zijn met het onderwerp van de conferentie, actief kennis willen delen of gerichte vragen hebben waarop zij een antwoord zoeken, adviseren wij de trektocht. Met een kleine groep deelnemers, onder leiding van een gids maken zij een trektocht door het aanbod van actieve workshops. Bij de trektocht staat het proces van gezamenlijk kennis produceren voorop. De reissom van de trektocht is afhankelijk van de opbrengst van de dag voor de deelnemer.

Willen deelnemers zich graag laten informeren en is het een eerste stap buiten de gebaande paden, dan is de georganiseerde reis een ideale manier om de dag te beleven.

Ga kathedralen bouwen!
Daan Quakernaat neemt de deelnemers mee in een verhaal over de angst om kathedralen te bouwen. Vanaf het begin der tijden is de mens op zoek naar de regels der techniek. De mens kreeg controle over het vuur, het wiel, de stoommachine en de computer. Vanuit dit controle-denken besteden we anno nu veel aandacht aan regels, procedures en structuren. Maar waar ligt de balans tussen procedures en goede zorg voor de cliënt? "Het is mijn stelling dat het succes van het controle-denken ons opscheept met angst", aldus Quakernaat. "Angst voor zaken die we niet kunnen controleren. Zaken die echter essentieel verbonden zijn met innovatie en onze toekomstige groei. We moeten weg van die angst. We moeten elkaar leren afrekenen en vertrouwen zodat er ruimte vrijkomt om mooie kathedralen te maken".

Mind Mapping
Hans Terhurne (Creamatics) visualiseert de opbrengsten van de dag door middel van een mind map. Gedurende de conferentie zal hij de resultaten van de werkconferentie samenvatten. De thema's worden gevisualiseerd en de inzichten, ervaringen en ideeën krijgen een plaats in het geheel. De mind map is een hulpmiddel om binnen organisaties een vervolg te geven aan de bijgewoonde werkconferentie.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het programma op www.krachtvanverbinding.org.

EINDE BERICHT