Decos betrekt nieuwe futuristische hoofdkantoor

Noordwijk, 31 maart 2011 - Decos Information Solutions, specialist in document- en informatiebeheeroplossingen, heeft intrek genomen in haar nieuwe hoofdkantoor op het Space Businesspark in Noordwijk. Het futuristische pand, dat de vorm heeft van een meteoriet, is volledig ingericht op Het Nieuwe Werken. Het nieuwe pand moet bovendien een inspirerende en innovatieve ontmoetingsplaats zijn voor medewerkers en klanten.

Het pand heeft schuine wanden, een opvallende blauwe huid en doorlopende raamstroken. Binnen bevinden zich grote kantoortuinen en moderne vergaderzalen, waaronder een inspirerende brainstormruimte en twee ruimtes voor staand vergaderen.

"Ik ben enorm onder de indruk hoe de architect, de bouwers en interieurarchitect mijn droom van een Star Wars-kantoor zo goed hebben weten te realiseren", aldus Paul Veger, directeur van Decos. "Het is bovendien ontzettend fijn dat ons kantoor nu naadloos past bij onze bedrijfscultuur, die wordt gekenmerkt door vertrouwen, transparantie, enthousiasme en creativiteit. Dat komt in dit pand op ultieme wijze tot uiting. Ik ben ervan overtuigd dat dit gebouw voor ons allemaal een enorme inspiratiebron zal zijn."

Het Nieuwe Werken
Decos werkt al jaren volgens de principes van 'Het Nieuwe Werken': de administratie is volledig digitaal, waardoor er geen kasten en opslagruimtes nodig zijn. Ook het interieur van het nieuwe hoofdkantoor is compleet ingericht op Het Nieuwe Werken.

"Het Nieuwe Werken gebeurt bij Decos heel natuurlijk, omdat wij onze eigen technologie gebruiken", beschrijft Paul Veger. "Het grootste gedeelte van de werkplekken zijn flexplekken, waar medewerkers inloggen met hun laptops. Zij hebben dus geen vaste werkplek, maar kiezen de plek die het beste past bij hun taak. Het Nieuwe Werken is bij ons méér dan het plaats- en tijdonafhankelijk werken. De technologie maakt het mogelijk, maar het begint bij een bedrijfscultuur van vertrouwen. Wij hechten groot belang aan empowerment, waarbij onze medewerkers veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid hebben. Voorwaarde om dit te laten slagen is dat alle informatie transparant en overal toegankelijk is."