Ingezonden persbericht


BART VAN OLPHEN OVERHANDIGT
YVES LETERME HET FISHES KOOKBOEK
(meest duurzame kookboek ter wereld)

Fishes wordt officieel gelanceerd in België op 31 maart tijdens MVO evenement

AMSTERDAM - MAAANDAG 21 MAART 2011

Tijdens het belangrijkste MVO-event van België zal auteur Bart van Olphen tijdens de officiële opening op 31 maart een exemplaar van Het Fishes Kookboek overhandigen aan uittredend Belgisch premier Yves Leterme. Het boek van Fishes werd begin van deze maand in Parijs uitgeroepen tot het meest duurzame kookboek ter wereld en ontving daarvoor het prestigieuze 'Gourmand World Cookbook Award'. Bart van Olphen is voorvechter voor de consumptie van duurzaam gevangen vis en wil graag nu ook België verder bewust maken van vooral de mogelijkheden van MSC gecertificeerde vis.


Het fishes kookboek.jpg
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRYBMqA01KGeoRVdAbdm6RU

'Duurzaam = gewoon doen!' is het MVO evenement dat gehouden zal worden op donderdag 31 maart in de Kortrijk XPO in België. Naast de presentatie van het Fishes Kookboek zal Bart van Olphen ook officieel het Fishes merk lanceren voor de Belgische markt. Tijdens dit evenement zullen o.a. ook Herman Wijffels en Michael Braungart spreken. http://www.duurzaamisgewoondoen.eu/newsletter/201103B/dgd.html

Het Fishes Kookboek (Fish Tales) werd in 2009 geschreven door Bart van Olphen en vertelt de achtergronden van de meest duurzame visserijen ter wereld, allen gecertificeerd met het MSC keurmerk. Naast deze verhalen bestaat het boek uit talloze heerlijke recepten op basis van de vissoorten welke we nog wel kunnen consumeren. Het boek van Bart van Olphen werd mede geschreven door Tom Kime, leermeester van Jamie Oliver in het River Café. Het boek is vertaald in het Engels en is in vele landen verkrijgbaar waaronder Nederland, België, Engeland, Australië, Canada en de Verenigde Staten.

Bart van Olphen is oprichter van Fishes (www.fishes.nl) en zet zich in voor het consumeren van uitsluitend duurzame wilde vissoorten. Fishes is opgericht in 2002 en is inmiddels uitgegroeid tot een bekend internationaal merk voor de meest duurzame vis en visproducten en verkrijgbaar in supermarkten, eigen winkels, catering service en horeca. Alle producten verkrijgbaar in de supermarkten onder het Fishes merk zijn gecertificeerd met het MSC keurmerk voor duurzaam gevangen vis, en is daarmee de enige ter wereld. Sinds november 2009 is Fishes een samenwerking aangegaan met de Kennemervisgroep BV die het merk in Europa exploiteert. In 2008 ontving Bart van Olphen in Boston de prijs voor meest duurzame Seafood Entrepeneur ter wereld en in 2009 werd Fishes bekroond met de NIMA Marketing prijs voor beste MVO merk in Nederland.

Het boek is in België en NL verkrijgbaar onder de titel 'Het Fishes Kookboek', Fontaine Uitgevers, ISBN 978-90-5956-324-7