KNHS

KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden gaat van start 31 maart 2011
Laurens van Lieren met Avanti

ERMELO (KNHS) - Na de succesvolle primeur in 2010 organiseert de KNHS dit jaar opnieuw in samenwerking met haar official partner Subli Paardenvoeders het KNHS kampioenschap voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Het doel van het kampioenschap is talentontwikkeling van jonge paarden. Op zondag 17 april vindt de eerste selectiewedstrijd plaats in Almelo.

In tegenstelling tot reguliere dressuurwedstrijden worden tijdens het kampioenschap paarden van dezelfde leeftijdscategorie op hun dressuurkwaliteiten beoordeeld. Directeur van Subli Paardenvoeders, Bertus Wijnveen: "Het kampioenschap is een erg mooie manier om jonge kwaliteitvolle dressuurpaarden te ontdekken." Om die kwaliteit en aanleg te kunnen beoordelen worden er tijdens de wedstrijden vrije proeven gereden. Ruiters krijgen ongeveer 5 minuten de tijd om verschillende verplichte onderdelen te tonen, ze mogen hierbij zelf de proef samenstellen. Op deze manier kunnen paarden zich van hun beste kant laten zien. Een deskundig jurypanel met juryleden die op Lichte en Zware Tour niveau mogen jureren beoordeelt de paarden.

De eisen voor de proeven zijn voor iedere leeftijdscategorie verschillend. Ook wordt er naar een opbouw in het jaar gekeken. Tijdens de finale op 28 december op het KNHS-centrum in Ermelo verwacht de jury een hoger niveau dan tijdens de wedstrijden in het begin van het seizoen.

De beste 20 paarden per categorie kunnen zich selecteren voor de finale. In de periode van april tot en met november worden er door het hele land selectiewedstrijden georganiseerd. Een combinatie mag aan maximaal 7 wedstrijden deelnemen, waarbij de beste drie klasseringen meetellen voor de selectie.

Er is nog mogelijkheid tot inschrijven. Kijk voor meer informatie over de bepalingen, de proeven en de wedstrijdkalender op www.knhs.nl > dressuur > competities > KNHS-Subli Kampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden