Deelgemeente Charlois Rotterdam

Rotterdam-Charlois krijgt nieuwe huisstijl

Donderdag 31 maart heeft deelraadsvoorzitter Ed Goverde in het deelgemeentekantoor aan de Boerhaavestraat het nieuwe logo van Rotterdam-Charlois gepresenteerd. Vanaf 1 april gebruikt de deelgemeente de huisstijl van de gemeente Rotterdam.

In het bestuursprogramma 2010-2014 deelt het dagelijks bestuur de visie dat Rotterdam één gemeente is en dat Charlois als deelgemeente daar onderdeel van uitmaakt. Het dagelijks bestuur noemt het stadsdeel op Zuid dan ook consequent Rotterdam-Charlois. Een logisch vervolg is ook in de uitingen te laten zien dat Charlois deel uitmaakt van Rotterdam. Charlois stapt daarom over op de huisstijl van Rotterdam.

Nieuw logo

Het bord aan de voorgevel van het deelgemeenetkantoor is al vervangen Een bekende huisstijl voor zowel bewoners, ondernemers als medewerkers; de huisstijl van de gemeente Rotterdam. Voortaan is groen een terugkerende kleur in communicatiemiddelen van Charlois, zoals het magazine en de deelgemeentepagina. Uiteraard toont Charlois in de nieuwe huisstijl ook een eigen gezicht. Onder meer met een nieuw logo.

Leeuw

De basis van het Charloise logo ligt in de huisstijl van de gemeente Rotterdam. Maar ten zuiden van de Rotterdamse R, waar de Maas doorheen stroomt, ligt Charlois en dat illustreert het schild in het logo. Een schild dat is opgebouwd in de kleuren cyaan en donkerblauw uit het voormalige beeldmerk. De gestileerde leeuw komt terug in het schild en verbindt het wapen van de voormalige gemeente Charlois met het logo. De kleur geel verdwijnt om de aansluiting met het logo van Rotterdam zo natuurlijk mogelijk te maken. Het logo leest als R(otterdam)-Charlois en komt zo tegemoet aan de wens van het dagelijks bestuur Charlois als Rotterdam-Charlois te profileren.

Website

Vanwege technishe redenen is het logo op deze website nog niet vervangen. Dat gebeurt ook niet. In de loop van april verhuist de website van de deelgemeente Charlois naar de Cityportal Rotterdam.nl. De wensite blijft overigens te vinden via het vertrouwde adres: www.rotterdam.nl