FloraHolland


FPC Amaryllis

FLORAHOLLAND (31 maart 2011) - De FPC Amaryllis zat 23 maart jl. bijeen. Tijdens deze bijeenkomst passeerden verschillende onderwerpen de revue.

Productonderzoekers Henk Barendse en Chris Vermeulen lichtte de FPC in over de voorlopige resultaten van het uitgebreide houdbaarheidonderzoek. Ten aanzien van de transporttemperatuur is nader onderzoek nodig. Gekeken is ook wat het effect is van het coaten van dozen op de houdbaarheid. Hieruit kan worden geconcludeerd dat het product in een gecoate doos minder uitdroogt. De FPC is nu van mening dat, ook vanwege het feit dat door een doos te coaten hij geen vocht meer op kan nemen steviger blijft, vanaf het volgende seizoen alles moet worden gecoat. Tijdens de vergadering van mei zal hierover nogmaals worden gesproken, zodat in juni een overwogen beslissing kan worden genomen.

Gesproken is ook over Houdbaarheid Getest. Een aantal kwekers heeft de afgelopen maanden het product laten testen. De FPC adviseert hiervoor geen apart blok in te richten. Houdbaarheid getest wordt immers in het klokfront getoond en is op die manier al zichtbaar voor alle de kopers.

De afgelopen weken hebben de FPC-leden een tevredenheidonderzoek onder de top 25 Amaryllis kopers gehouden. De volgende vergadering zal de FPC hier uitgebreid bij stilstaan.

De FPC is voornemens een tweedaagse studiereis Duitsland te verrichten. Hier zal de volgende vergadering verdere invulling aan worden gegeven.

Voorzitter Dirk Jansen meldt dat vestiging Aalsmeer ideeën heeft bij Amaryllis met beeldveilen te starten. Binnenkort zal een klankbordgroep met kopers en kwekers worden geformeerd, waarbij de mogelijkheden zullen worden besproken.

Tot slot is de FPC ingelicht over de nieuwe bedrukking op de Amaryllisdozen.

De eerstvolgende vergadering vindt plaats op woensdag 11 mei op vestiging Naaldwijk.