Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 31-03-2011

Politie vindt circa 100 kilo hennep in growshop Hoogerheide

HOOGERHEIDE: De inval bij een growshop aan de Voltweg woensdagmiddag kreeg later op de dag nog een bijzonder vervolg. In een verborgen ruimte in het bedrijfspand werd 98,5 kilo hennep gevonden. De softdrugs hebben een handelswaarde van circa 300.000 euro. In die ruimte werd ook een 36-jarige man uit Bergen op Zoom aangetroffen.

De actie werd gevoerd in het kader van een hennepruimactie, zoals eerder gemeld. Toen agenten woensdagmiddag rond 13.00 uur de growshop binnengingen, renden vier mannen hard weg. Zij konden even later in de kraag worden gegrepen. Het gaat om drie Polen (22, 25 en 30 jaar) en een 35-jarige man uit Moerstraten. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat er vermoedelijk in het pand een hennepverwerkingsbedrijfje gevestigd was en niet zoals eerder abusievelijk gemeld een
hennepknipperij. Omdat er alleen wat restjes hennep in het pand werden aangetroffen, werd onder andere een drugshond ingeschakeld in de zoektocht naar hennep. Agenten die ook aanvullend onderzoek deden in het pand, ontdekten uiteindelijk woensdagavond rond 20.45 uur de verborgen ruimte met de hennep en de Bergenaar.

Alle vijf verdachten zijn op het bureau ingesloten. Tijdens de actie werd ook nog een 42-jarige vrouw uit Halsteren aangehouden. In haar woning die bij het bedrijfspand hoort, werden diverse drugs
aangetroffen waaronder een grote hoeveelheid xtc-pillen.

Snelheidscontroles Rondweg-Oost lijken effect te hebben

STEENBERGEN: De snelheidscontroles op de Rondweg-Oost van de afgelopen week door het regionale Verkeershandhavingsteam lijken hun eerste effect te hebben. Tijdens een steekproefcontrole met de lasergun werden er woensdagmiddag en -avond in enkele uurtjes slechts acht bestuurders betrapt die harder reden dan de toegestane maximumsnelheid van 80 km/uur. In De Heen ging het minder goed, daar werden twee rijbewijzen ingevorderd van bestuurders die meer dan 50 km/uur te hard reden.

ROOSENDAAL: Bij een snelheidscontrole op de Burgemeester Schneiderlaan woensdag zijn 342 bestuurders op de bon geslingerd. Agenten van het regionale Verkeershandhavingsteam (VHT) controleerden tussen 16.10 uur en 21.50 uur in totaal 2544 passanten. Ter plaatse is 50 km/uur toegestaan; de hoogstgemeten snelheid bedroeg 79 km/uur.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 31-03-2011 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |