Gemeente Rotterdam

buzinezzclub op afrikaanderplein

31 maart 2011 | Bestuursdienst | persbericht

Van de 100 jongeren die in 2010 deelnamen aan de Buzinezzclub zijn 70 een bedrijf gestart, aan het werk gegaan of een opleiding begonnen.

Donderdag 31 maart heeft wethouder Dominic Schrijer de nieuwe locatie van de Buzinezzclub aan de Afrikaandermarkt geopend. De Buzinezzclub stimuleert ondernemerschap onder Rotterdamse jongeren. De deelnemers draaien zes maanden lang mee in een bedrijf en schrijven een ondernemingsplan voor hun eigen bedrijf. Tegelijk met de opening ging ook een nieuwe groep met 50 jongeren van start en kregen de jongeren die het traject succesvol hebben afgerond een certificaat uit handen van de wethouder.

De Buzinezzclub is voor jongeren tussen de 17 en 27 jaar die geen werk hebben en niet op school zitten. Om mee te doen is een globaal idee voldoende. Volgens wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) krijgen jongeren met talent voor ondernemerschap via de Buzinezzclub een unieke kans om het te maken in Rotterdam. "Er komt veel bij kijken als je voor jezelf wilt beginnen. De kans op succes is groot met de begeleiding van de Buzinezzclub. Zo stimuleren we jong ondernemerschap in Rotterdam" Partners van de zijn de gemeente Rotterdam, de Kamer van Koophandel en Rabobank.

Thuiszitten geen optie
In Rotterdam gaan jongeren naar school of zijn aan het werk. Dat is het uitgangspunt van de gemeentelijke aanpak van de jeugdwerkloosheid. Rotterdam investeert in het talent van jongeren en verwacht hiervoor inspanning van de jongeren voor terug. Zo krijgen jongeren zonder werk of opleiding die een beroep doen op de gemeente een passend werkleeraanbod. De mogelijkheid om een eigen bedrijf te starten met hulp van de Buzinezzclub maakt hier deel van uit.

Jongeren die interesse hebben in deelname aan de Buzinezzclub kunnen zich tot 15 mei inschrijven. Meer informatie op www.buzinezzclub.nl

Aanvullende informatie


* www.gagewoondoor.nl

* www.buzinezzclub.nl