Gemeente Dongen

Mogelijke komst JOP in 's Gravenmoer

Publicatiedatum: 31-3-2011

Het college van B&W heeft in de vergadering van 15 maart jl. besloten af te zien van het realiseren van een jongerenontmoetingsplaats op één van de voorgestelde locaties aan 't Wiel in 's Gravenmoer. In samenspraak met jongeren en de dorpsraad gaat het college op zoek naar alternatieven.

Op 2 maart ontving de gemeente in De Geubel omwonenden en sportverenigingen van t Wiel om de mogelijkheden van een JOP te bespreken. Er werden twee locaties voorgesteld: rechts naast de tennisbanen én de hoek tennispark/voetbalveld. Op de avond bleken er bezwaren te bestaan tegen het realiseren van een JOP op de voorgestelde locaties. Er bestaat bijvoorbeeld angst voor overlast; omwonenden van het sportpark geven aan nu al overlast te ondervinden en vrezen dat dit erger wordt met de komst van een JOP.

De jongeren wordt wel een plaats gegund waar zij elkaar kunnen ontmoeten. Het verzoek was dan ook om alternatieve locaties te onderzoeken. Op basis van de uitkomsten van de bewonersavond heeft het college besloten op zoek te gaan naar andere locaties. Hierbij worden de betrokken jongeren en de dorpsraad betrokken.