Provincie Utrecht

Gebiedsgerichte recreatievisies vastgesteld

Gedeputeerde Staten hebben recent de twee gebiedsgerichte recreatievisies van de Agenda Vitaal Platteland gebieden de Venen en De Utrechtse Waarden vastgesteld. De visies vormen een stevig document voor de ruimtelijke onderhandelingen in het traject van de Provinciale Ruimtelijke Structuurvisie (PRS) en als input voor de Visie Recreatie & Toerisme 2020.

De visies bieden een provinciale, regionale en lokale visie op de gewenste recreatieve ontwikkeling met een sterke focus op samenhang en samenwerking. Er wordt rekening gehouden met de kernkwaliteiten van het gebied (natuur, landschap en cultuurhistorie). Daarnaast bevatten de recreatievisies een ruimtelijke vertaling (o.a. zonering, benodigde toeristisch-recreatieve verbindingen en locatie toeristische overstappunten, transferia en routepunten). Voor de gebieden zijn in de visies thema's bedacht als kapstok om promotie en marketing, voorzieningen, attracties en activiteiten aan te koppelen.

De recreatievisie de Venen is te downloaden op de website van programmabureau de Venen en het ontwikkelingsplan De Utrechtse Waarden is op te vragen via de website van de Utrechtse Waarden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gwen Boon: gwen.boon@provincie-utrecht.nl, (030) 258 20 55

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11