Ingezonden persbericht


28 januari 2011

Aankondiging
Stadsherstel organiseert internationaal forum

In aanvulling op het huidige wereldwijde debat over de instandhouding van stedelijk erfgoed organiseert Stadsherstel een internationaal forum, met de titel: Urban Heritage Inc. Public-private partnership meets heritage preservation. Het forum zal plaatsvinden in De Duif te Amsterdam van donderdag 31 maart t/m zaterdag 2 april 2011. De tweede dag van het forum, vrijdag 1 april, is toegankelijk voor het publiek. Tijdens het forum vindt een parallel programma plaatsvinden voor studenten en young professionals, dat aan het forum gekoppeld is. Met het forum wil Stadsherstel haar kennis en ervaring beschikbaar stellen voor een groter, en vooral meer internationaal publiek. Gezien haar jarenlange geschiedenis en positieve invloed op het historisch stadsbeeld van Amsterdam is de organisatie de aangewezen partij om een dergelijk forum te initiëren. Stadsherstel wil laten zien hoe zij te werk gaat, en wat haar overwegingen en uitdagingen zijn. Op die manier zullen genodigden zich bewust worden hoe een solide en efficiënte publiekprivate samenwerking opgezet wordt en te werk gaat. Ondermeer de volgende sprekers zullen ieder vanuit hun expertise een bijdrage aan het forum leveren: Niek Hoek, voorzitter RvB Delta Lloyd, vice-voorzitter RvC Stadsherstel Amsterdam N.V. Michiel van Iersel, medeoprichter Non Fiction, bureau voor culturele en stedelijke innovatie Abderrahim Kassou, directeur NGO Casamémoire voor behoud erfgoed in Casablanca Nevil van der Kuyp, Stadsherstel Paramaribo Fatima Mzallassi, medeoprichter Creative Urbans Ron van Oers, programma specialist UNESCO World Heritage Centre Anthony Tung, stedenbouwkundige, schrijver, visiting professor MIT

Stadsherstel biedt dit forum aan in samenwerking met drie officiële partners, te weten het UNESCO World Heritage Centre, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en de Gemeente Amsterdam. Het forum komt tot stand met bijdragen van Creative Urbans en Non-fiction. Voor meer informatie en inschrijving voor de publieksdag (mogelijk tot maandag 28 februari 2011), kijk op www.stadsherstel.nl. Stadsherstel Amsterdam NV Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten.

Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.


---

Noot voor de redactie,