Gemeente Echt-Susteren


Nieuwstadt vierde Boomplantdag 2011 in het nieuwe speelpark

Â

Kleurrijk versierde scheppen, een stralende lentezon, 60 enthousiaste leerlingen en een flink aantal geïnteresseerde omwonenden: Boomplantdag 2011 was een zeer geslaagd feest!

Â

Woensdag 23 maart plantten de leerlingen van de groepen 6 en 7 van de Burgemeester Willemeschool uit Nieuwstadt de pas aangelegde Ontmoetingsplek aan de Gouverneur Houbenstraat aan. Een week eerder was een grote groep vrijwilligers al enthousiast aan de slag gegaan om de nieuwe speel- en ontmoetingsplek van groene taxushagen te voorzien. Tijdens Boomplantdag werden nog 26 bomen en een beukenhaag geplant.

Â

De bomen waren gekozen naar aanleiding van het thema van deze dag: âBomen smaken naar meerâ. Over een aantal jaren kunnen de gebruikers van de speelplek genieten van appels en walnoten van eigen bodem. Landschapspark Susteren, die al een bijdrage leverde voor de aanplant tijdens deze dag, gaf het thema van deze dag nog wat een extra cachet door de leerlingen te verrassen met een appelboom voor hun eigen tuin. Boomplantdag was in alle opzichten dus een geslaagd feest.

Â

Â