KPMG

Datum: 30-3-2011

De Nieuwe Wereld en de 'Overheid'
Het zijn interessante tijden. Veranderingen en uitdagingen stapelen zich op, in nationale en internationale markten. Inspelen op ontwikkelingen en het herkennen van kansen in de complexe wereld is belangrijker dan ooit.

KPMG kan klanten helpen met de toenemende complexiteit en helpen bij het herkennen van en inspelen op kansen. Een heldere visie over de toekomst van verschillende markten is daar onderdeel van. Met bijdragen van KPMG verkent Het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio 'De Nieuwe Wereld' in een drietal voor ons belangrijke groeisectoren: Overheid, Energie en de Bankensector. Experts van binnen en buiten KPMG zullen uiteenlopende ontwikkelingen belichten in speciale bijlagen bij het FD en in radiodebatten op BNR Nieuwsradio.

Op 17 maart jl. verscheen in dit kader een speciale bijlage bij het Financieele Dagblad waarin onder andere KPMG zijn visie geeft op de toekomst van de overheid. Dit was de eerste van drie specials die, samen met bijbehorende radiodebatten op BNR Nieuwsradio verschijnen onder de titel 'De Nieuwe Wereld'. Klik hier om de special te bekijken.

Donderdagavond 24 maart jl. vond het live radiodebat plaats in Societeit de Witte in Den Haag. Het thema was 'Wat als de overheid haar taken uitbesteedt?'. De overheid moet miljarden bezuinigen, maar zelf doen is nog altijd een Haagse reflex. Tijd om knopen door te hakken. Wat als de overheid essentiële taken uitbesteedt? Bijvoorbeeld met het runnen van een gevangenis, het aan het werk helpen van werklozen en waarom wordt de belasting niet geïnd door een bedrijf?

Gasten waren Barbara Baarsma (algemeen directeur SEO en hoogleraar aan de UvA), Paul Frissen (decaan en bestuursvoorzitter NSOB en hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg), Herna Verhagen (lid rvb TNT Post) en Wouter Bos (partner KPMG).